Vanaf nu te bestellen bij bio-groothandels

"1-0 voor ons als iemand bakt met Ghee Easy"

Tholen - Ghee Easy groeit verder en is qua aantal verkooppunten hard op weg naar landelijke dekking. Het bijzondere van Ghee Easy is dat deze ghee weliswaar volgens de traditionele Indiase methode bereid wordt, maar dat dit gebeurt met biologische boter uit Nederland. "Dat dit gelukt is, geeft een geweldig gevoel. We zijn sowieso één van de weinige producenten van biologische Ghee, maar het feit dat we hier Nederlandse boter in verwerken, geeft extra meerwaarde", vertelt Andreas Giel, die Ghee Easy samen met David Klingen en Bela de Bruin runt. "Onze biologische hele zuivere vorm van geklaarde boter met een zeer hoog verbrandingspunt is vanaf heden ook bij Natudis en Udea verkrijgbaar."


Het team van Ghee Easy: David, Bela en Andreas.

Ghee Easy is er nu ook in een klein 100 gram potje. Dit is een bewuste keuze van de heren. "Dit formaat hebben we speciaal voor de retail ontwikkeld. We willen samen met de winkeliers dit bijzondere product tot een succes maken. Nog niet iedereen kent het product ghee. Met een kleiner potje kunnen consumenten ons product eenvoudiger uitproberen en ontdekken hoe fantastisch je er mee kunt bakken. Mensen die het eenmaal proberen, raken al snel overtuigd. Zelf gebruik ik wel een pot per week." Ghee is een bijzondere boter, omdat het een zeer hoog verbrandingspunt heeft. "Bakken met Ghee is daardoor veiliger dan bakken in olijfolie of boter. Deze producten worden bij het bakken vaak te heet en bevatten daardoor verbrande deeltjes. Het is 1-0 voor ons als iemand bakt in ghee in plaats van olijfolie of boter."


De 100 gram-potjes van Ghee Easy.

Ghee Easy is 1,5 jaar bezig. De producten werden al snel opgenomen door Marqt. Andreas vertelt dat het allemaal begon in de timmerwerkplaats van een vriend. "Daar hebben we ons de beginselen eigen gemaakt en geleerd hoe we Ghee moesten maken." Voor de ondernemers stond het van begin af aan vast dat de Ghee geproduceerd moest gaan worden met biologische boter van Nederlandse bodem: "Als kinderen van de vrije school hebben we de voorkeur voor biologische voeding met de paplepel ingegoten gekregen. Daar kennen we elkaar ook van. We hebben altijd wilde plannen gehad en David kwam op een gegeven moment op het idee om in Nederland Ghee te gaan produceren. Davids moeder kookt al lange tijd volgens de Indiase Ayurveda leer, een huis dat naar Ghee ruikt was voor hem dan ook gesneden koek. We zijn toen gaan bekijken of we dit ook met boter van eigen bodem konden gaan produceren. Dit kon en daarmee viel alles op zijn plek."

De benodigde boter vonden de mannen bij Klaas de Lange van Weerribben Zuivel. "Het bleek een win-win-situatie, Klaas had nog ruimte in zijn boter afzet, en wij konden aan de slag met deze pracht-boter. We zijn ooit begonnen met de afname van één doosje van 5 kilo boter, inmiddels komt de boter binnen in brokken van 600 kilo. We hebben alles zelf uitgedokterd en vonden dus ook een manier hoe we daar het beste stukjes van konden snijden."


De 245 gram naturel.

Andreas is trots op wat ze tot nu toe bereikt hebben. "Het is erg gaaf dat we het allemaal van begin af aan zelf gedaan hebben. En nog steeds staan we zelf in de kookketels te roeren en de potjes te vullen. Het is hartstikke leuk hoe het bedrijf zich stapje voor stapje verder ontwikkeld. Zo hebben we nu de beschikking over twee kookketels en is het productiesysteem geprofessionaliseerd."

Ghee Easy is er in drie varianten: Naturel, Rozemarijn en Indian Spice. "Naturel is het meest populair. Daarmee kan je natuurlijk zelf nog alle kanten op qua kruiden, maar als je je neus steekt in een potje rozemarijn ghee, weet je niet wat je ruikt. Waanzinnig!"

Voor meer informatie:

Andreas Giel
Ghee Easy
Parallelweg 7
3981 HG Bunnik
06 15092620
info@ghee-easy.nl
www.ghee-easy.nl

Facebook
Twitter

Instagram

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.