Wageningen University benoemt hoogleraar Landgebruiksplanning

Per 1 juni heeft Wageningen University dr. Leonie B. Janssen-Jansen benoemd tot hoogleraar Landgebruiksplanning. Prof. Janssen volgt prof. Arnold van der Valk en prof. Adri van den Brink op die eerder de leerstoel invulden.

Prof. Leonie Janssen-Jansen (Deventer, 1975) studeerde Planologie aan de Universiteit Utrecht en promoveerde er in 2004 op het thema regionale gebiedsontwikkeling. Na haar promotie deed ze onderzoek aan de Universiteit van Amsterdam onder meer op basis van een verworven NWO-beurs. Als Universitair (Hoofd)Docent werkte ze daarna een aantal jaren aan de Universiteit van Amsterdam en vanaf 2011 ook aan University of Ulster in Groot-Brittannië. Zij is veelvuldig gevraagd als gastdocent aan een aantal universiteiten, zoals aan de Universiteiten Portland State, Columbia (New York), British Columbia (Vancouver) en Liverpool.De leerstoelgroep Landgebruiksplanning (Land Use Planning) werkt aan het vergroten van inzicht in landschappen als sociaal-ecologische systemen zoals die worden ingezet als basis voor ruimtelijke planning en duurzaam landgebruik.

Voor meer informatie: Jac Niessen

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.