Yoeri Joosten opnieuw Nederlands Kampioen Koffieproeven

In het weekend van 17-19 mei vond in Amsterdam op de oude werven van de NDSM de tweede editie van het Amsterdam Coffee Festival plaats. Het evenement was podium voor verschillende (SCAE) kampioenschappen, waaronder het Dutch Cup Tasters Championship 2015 dat op zondagmiddag 17 mei werd gehouden. Tweeëndertig bekwame koffieproevers streden met elkaar om de titel Dutch Cup Taster 2015 en Yoeri Joosten, kwaliteitscontroleur van Boot koffie in Baarn, kwam als winnaar uit de bus.

Drie maal op rij

Joosten verdedigde zijn titel als Dutch Cup Taster met succes. Hij veroverde de titel dit jaar voor de derde keer op rij; ook in 2013 en 2014 nam hij de trofee naar huis. De drie trofeeën pronken in de winkel van Boot koffie aan de Laanstraat in Baarn, waar Joosten in het dagelijks leven werkzaam is als kwaliteitscontroleur en koffiebrander. Samen met directeur Barend Boot is hij verantwoordelijk voor de inkoop van groene koffie, waarvoor de twee regelmatig persoonlijk afreizen naar verschillende koffielanden.

De winst van Yoeri is een bijzondere overwinning, zegt Barend Boot. "We hadden stilletjes natuurlijk gehoopt op een hattrick, maar wat trots zijn we als team nu het daadwerkelijk gelukt is! Drie maal op rij, een prestatie van wereldniveau."

Een spannende race

Het Dutch Cup Tasters Championship is een zenuwslopende race. Barend Boot legt het wedstrijdverloop uit: "Alle deelnemende koffieproevers krijgen acht keer een drietal koppen koffie gepresenteerd. Van elk trio koppen is er één met een afwijkende koffie; die moeten de proevers er zo snel mogelijk uit zien te pikken.” Joosten vult aan: "Dat is nog behoorlijk lastig, vaak gaat het om twee koffiesoorten die afkomstig zijn uit dezelfde regio, met een sterk overeenkomend smaakprofiel."

De komende maand doet Joosten namens Nederland een gooi naar de wereldtitel tijdens het World Cup Tasters Championship, dat dit jaar plaatsvindt in Göteborg (Zweden). Tijdens de wereldkampioenschappen in Melbourne vorig jaar, eindigde hij op een goede vierde plaats. "Dat belooft wat voor de toekomst", aldus Barend Boot.

Het Amsterdam Coffee Festival

Het Amsterdam Coffee Festival vond dit jaar voor de tweede keer plaats en heeft al veel naam gemaakt in de koffiewereld. Ook dit jaar trok het evenement duizenden bezoekers, jong en oud. Koffieliefhebbers konden hun geluk niet op bij de uiteenlopende stands, waar zij onder meer konden genieten van versgezette espresso's en filterkoffie. Ook Boot koffie was op het evenement aanwezig met een opvallende stand; een landrover, omgebouwd tot sfeervol aangeklede koffiebar, volledig in stijl, bemand door bevlogen koffiespecialisten.

Naast het Dutch Cup Tasters Championship 2015, waarbij Joosten de titel won, vonden tijdens het Amsterdam Coffee Festival twee andere SCAE-wedstrijden plaats: het Dutch Latte Art Championship 2015 (de kunst van het schenken van opgeschuimde melk) en het Dutch Brewerscup Championship 2015 (de wedstrijd om de mooist gezette filterkoffie).

Over Boot koffie

Boot koffie heeft vanaf 1973 als missie om de beste koffie van de wereld aan te bieden. Dagelijks brandt zij de koffie op ambachtelijke wijze. De aandacht en kennis die aan het hele productieproces wordt gegeven, zorgt voor de uitstekende kwaliteit. Boot streeft naar excellentie en gelooft dat jij dat kan proeven in elk kopje koffie.

Voor meer informatie:
 
Boot Koffiewinkel
Laanstraat 49
3743 BB Baarn
035 54 171 78
info@bootkoffie.nl
www.bootkoffie.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.