Melksommelier tijdens Boer zoekt Burger
Op 23 mei jongstleden presenteerde Voord&Wij zich voor het eerst tijdens het evenement Boer zoekt Burger in Zeewolde met deze volgende stap in het Melksommelierschap van Bas de Groot. Voord&Wij zette melk en de smaak ervan in om het gesprek te voeren over de zuivelsector. De deelnemers werden zowel voor als na het proeven bevraagd over hun relatie tot melk. Zij waren allen aangenaam verrast over de smaakverschillen in de melk en gaven aan dat dit hun kijk op de sector positief beïnvloedde. Deelnemer Matthijs schreef na afloop van de proeverij: "De boer doet goed werk voor smakelijke melk."De melkproeverij vond plaats op het biologisch bedrijf van de familie Verduyn te Zeewolde. Aan de hand van het proeven van de melk van twee melkveebedrijven; het gastbedrijf en het bedrijf van de Familie Vendrig uit Lelystad; werd het gesprek gevoerd over de melk, over hoe het geproduceerd wordt, over het bedrijf en over de sector. Bas de Groot nam als melksommelier de proevers mee in de wereld van melk.
Boerendag 7 juni 2015
Tijdens de Boerendag op zondag 7 juni aanstaande is Voord&Wij te vinden op het erf van de familie van Lieshout te Papekop (provincie Utrecht). Ook hier zal Melksommelier Bas de Groot weer via de melksmaken het gesprek aangaan met de bezoekers van het evenement. In samenwerking met architect en theatermaker Marjolijn Guldemond ontwikkelt Voord&Wij hier verder aan een manier om bezoekers in de verschillende stappen van het proeven te begeleiden.Voord&Wij
Voord&Wij staat met één been op de stoep en één poot in de modder. "We weten wat er op het platteland speelt en voelen ons tegelijkertijd thuis in de stad. En omdat we de verhalen van meerdere kanten horen, merken we dat er tussen agrariër, voedingssector en consument veel misverstanden bestaan. Het beeld dat consumenten hebben van de agrarische sector is wat dat betreft verre van compleet en andersom valt er ook veel te winnen. Wat ons betreft zijn er prachtige verhalen te vertellen over boer, voedsel, land & stad. Een verhaal over waar ons eten vandaan komt en wat dat betekent", vertelt Bas. Voord&Wij bedenkt (communicatie)concepten, strategieën en producten die producenten en gebruikers elkaar laten ontmoeten en zo dichter bij elkaar brengt.Het verhaal van voedsel en landschap
Voord&Wij vindt het verhaal van het product en haar relatie tot de burger belangrijk. Veel consumenten zijn zich niet bewust van de lange reis van een product tot aan je bord terwijl er vaak zo veel liefde in wordt gestopt. Neem nou melk als voorbeeld. De route die de melk aflegt – de koe die een kalf krijgt, de boer die met veel kunde de koe verzorgt en de melk die uiteindelijk het erf verlaat – dat verhaal zichtbaar maken, daar wil Voord&Wij zich voor inzetten.Voor meer informatie: www.voordenwij.nl, www.melksommelier.nl, www.boerendag.nl