Regering wijzigt bepalingen

Vlaamse bio-landbouwer krijgt subsidie toch rechtstreeks uitbetaald

De Vlaamse overheid subsidieert een deel van de controlekosten die bio-landbouwers moeten betalen. Door veranderde regelgeving in Europa kon deze steun niet langer rechtstreeks aan de landbouwer toegekend worden (uitbetaald aan het controleorgaan). De regering wilde rechtstreeks blijven uitbetalen en heeft daarom diverse bepalingen gewijzigd. Op de website van de Vlaamse Regering staat de volgende uitleg over deze beslissing:

Landbouwers die biologische producten telen, moeten deze laten controleren door een controleorgaan. De Vlaamse overheid subsidieert een deel van deze controlekosten. Door veranderde Europese regelgeving kan deze steun niet langer rechtstreeks aan de landbouwer toegekend worden, en zou deze aan het controleorgaan moeten uitbetaald worden. Om de steun toch rechtstreeks te blijven betalen aan de landbouwers, zal deze niet langer onder de landbouwvrijstellingsverordening, maar als de-minimissteun onder een andere Europese verordening vallen. Na advies van de Raad van State wijzigt de Vlaamse Regering daarvoor definitief diverse bepalingen van het besluit tot het verlenen van steun voor deelname aan Europees erkende voedselkwaliteitsregelingen.


De Vlaamse Regering, met linksboven minister Joke Schauvliege die het voorstel in heeft gediend.

Voor meer informatie: www.vlaanderen.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.