Seminar en bijeenkomst op 4 en 10 juni

De Groene Zaak wil biologische sector ondersteunen

Ondernemersvereniging De Groene Zaak wil haar activiteiten uitbreiden naar de agro/food sector en wil daarbij ook de biologische sector ondersteunen. Dat betekent dat de biologische sector er in potentie een krachtige lobby partij bij krijgt. "Mits voldoende bedrijven uit de biologische sector partner worden", aldus programma manager Jeroom Remmers, die tussen 1994 en 2006 jaar bij Natuur en Milieu de biologische en duurzame landbouw op de kaart zette, met tal van coalities, convenanten, een spaaractie met biologische merkfabrikanten in supermarkten en 'Nederland gaat biologisch' in natuurwinkels. In de 12 jaar dat Jeroom bij Natuur en Milieu werkte, groeide de biologische sector met een factor 3-4.

De Groene Zaak telt inmiddels ruim 200 bedrijven, de duurzame koploperbedrijven in diverse branches, van zzp-er tot multinational. Vijf jaar geleden werd de organisatie opgericht door 20 bedrijven die een krachtige stem vanuit (duurzame) bedrijven node misten in politiek Den Haag.

De eerste jaren lag de focus op een aantal thema's zoals duurzaam inkopen, energie en vergroening van de belastingen. Inmiddels vindt het bestuur de tijd rijp om ook het thema agro/food op te pakken. De Groene Zaak zoekt daarom nieuwe partners in deze sector. Huidige partners zijn onder andere Eosta, Weleda, Arla, Sligro, Willem & Drees en Kromkommer.

De Groene Zaak houdt 10 juni om 15:30 uur een bijeenkomst in Utrecht in de Moestuin, waar nieuwe projecten en lobby-acties besproken worden. Gedacht wordt aan een landelijke actie waarbij enerzijds boeren worden gestimuleerd om te schakelen, met name in grondwaterwingebieden, en anderzijds de vraag naar biologische producten in winkels en bij overheidscatering wordt aangejaagd. Wie hierover mee wil praten is welkom. Aanmelding bij jeroom.remmers@degroenezaak.com.

Daarnaast organiseert De Groene Zaak met Deborah Post (biologische dranken) op 4 juni het seminar Leiders van de Toekomst in het landgoed Op Hodenpijl I Schipluiden. Key note speaker is hier Volkert Engelsman, CEO van het succesvolle biologische groente- en fruitbedrijf Eosta, en één van de partners van De Groene Zaak. Volkert zal zeker ook vertellen over het VN jaar van de Bodem 2015, dat hij behoorlijk op de kaart zette, onder andere met een internationale conferentie in het Vredespaleis eind juni. Daarnaast spreken Ruud Koornstra, CEO van Tendris (onder andere LED-verlichting, elektrisch vervoer) en Dien de Boer-Kruyt (Commissaris bij diverse bedrijven, trainer en voorzitter van de Raad van toezicht Greenpeace).

Op 4 juni wordt ook de Jonge Groene Ondernemer 2015 bekendgemaakt, een nieuwe prijs van ondernemersvereniging De Groene Zaak. Aanmelden kan tot 30 mei, zie
deze pagina.
 
Na het seminar volgt een training 'Leiders van de toekomst' op 11, 18 juni en 2 juli, onder andere met Leadinghorses, ook van Deborah Post. Sprekers hierbij zijn Ugur Pekdemir (directievoorzitter Rabobank N-Kennemerland), Wiet de Bruijn (CEO uitgeverij VBK) en Huib Klamer (30 jaar adviseur MVO/levensbeschouwing bij VNO-NCW).

'Leiders van de toekomst' vindt plaats naar aanleiding van het boek 'Leidraad voor inspirerend leiderschap' dat vorig jaar verscheen, waarin 15 topbestuurders zijn geïnterviewd door onder andere Jeroom Remmers. Het boek was lesmateriaal bij de Erasmus Universiteit Rotterdam (Corporate Social Responsibility).
 
Seminar: 25 euro; inclusief biologisch diner 50 euro. Klik hier voor meer informatie en aanmelding.
Aanmelden voor de training kan via jeroom.remmers@degroenezaak.com of 06 22407712.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.