Dagelijkse markt in Amersfoort:

Foodhal Het Lokaal

Het Lokaal, een foodhal met aandacht voor echt eten. In het hart van de regio Amersfoort, een unieke plek bij De Nieuwe Stad. Bij voldoende investering openen dit jaar de deuren waar de vershal, productie en beleving centraal staan.

Pure smaken, lekkere en verse producten van het seizoen én uit de regio. Twee loodsen van de voormalige lijm- en zeepfabriek, in het stadshart van Amersfoort, staan straks bol van de streekproducten. Het Lokaal brengt de primeurs van het seizoen terug naar de stad en werkt aan het herstel van onze eetcultuur. Nederland kent een rijke historie in eten en drinken. De Amersfoortse foodhal behoudt deze historie en geeft deze oude, smaakvolle producten opnieuw een podium. Waar mogelijk biologisch, maar ook ambacht en authentieke smaken staan centraal.Oorsprong

De initiatiefnemers Cor Holtackers en Rinke van 't Holt zijn allebei actief betrokken bij de organisatie van de Smaak van de Streek, al vijf jaar een populaire streekmarkt aan de Eem in Amersfoort. Die samenwerking, de trends op het gebied van voedsel én de terugkerende vraag van de marktbezoekers of er geen dagelijkse markt mogelijk is leidde tot een logische vervolgstap: Het Lokaal.

"Onze ambitie is om zoveel mogelijk mensen gezonde en verse producten van dichtbij te laten consumeren. Niet alleen thuis, maar ook in restaurants en kantines." Diverse restaurants en ondernemingen hebben inmiddels hun interesse getoond in de producten en diensten van Het Lokaal.

Vershal, productie en beleving

Het Lokaal verdeelt zich in drie belangrijke elementen. De basis is de in- en verkoop van regionale producten, die vanuit de vershal verkocht worden aan consumenten en zakelijke klanten. De producten zijn niet alleen af te halen bij Het Lokaal, maar worden ook op bestelling bezorgd.

Naast de vershal is ruimte voor producenten die in Het Lokaal de producten maken. Bezoekers krijgen zo een kijkje in het proces en kunnen zelf ook leren van de meester. Zo komt een bakker die de beste zuurdesembroden van de regio maakt, op ambachtelijk wijze. Brood met karakter, gemaakt van bloem, water en zout. Verder niks. Daarnaast zijn er gesprekken met ondernemers en de gemeente voor een koffiebranderij en bierbrouwerij. Verser kan niet!

Als laatste: de beleving, de horeca. Een plek om te genieten van bijvoorbeeld een goede kop koffie, vers gebakken brood met boerenkaas of een fris biertje. Vanaf je tafel kijk je in de bakkerij en de vershal. Er is altijd wat te zien, te horen, te ruiken en te proeven. Een beleving voor alle zintuigen. Naar wens? Dan kan er gelijk nog een portie mee naar huis!

Mede-oprichter van Het Lokaal?

Om de benodigde investering te kunnen doen zoekt Het Lokaal - naast de bank - consumenten en bedrijven die willen steunen in de financiering. Dit doen
ze door crowdfunding: leningen met een rente van 25% over een looptijd van vijf jaar. Afhankelijk van het geïnvesteerde bedrag bieden ze als extraatje korting op de aankopen in Het Lokaal en naamsvermelding op de deur of de glazen wand in Het Lokaal. Investeerders worden zo mede-oprichter van het initiatief.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.