Nieuw keurmerk voor sociaal ondernemen gelanceerd

Op woensdag 20 mei is het nieuwe Keurmerk Sociale Onderneming gelanceerd in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. Vier innovatieve bedrijven namen dit landelijke keurmerk in ontvangst uit handen van initiatiefnemer André Visser en een grote groep kinderen. Het keurmerk beloont die ondernemingen die zich naast hun reguliere werkzaamheden inzetten om de samenleving socialer te maken.

"Al deze initiatieven geven een positieve verandering in de onderneming zelf, in het leven van hun medewerkers en vormen daarmee de beweging die de samenleving verandert", aldus André Visser.

Keurmerk Sociale Onderneming

Het Keurmerk Sociale Onderneming wil op deze manier stimuleren dat mensen meer naar elkaar omkijken. Bedrijven kunnen het keurmerk als strategisch instrument inzetten om het Maatschappelijk Betrokken Ondernemen in hun bedrijfsvoering een plaats te geven. Het Keurmerk Sociale Onderneming heeft criteria ontwikkeld voor de beoordeling van ondernemingen. Hiermee wordt de inzet zichtbaar gemaakt en de kwaliteit geborgd.

André Visser ziet een trend dat steeds meer bedrijven sociaal bewust ondernemen en heeft deze trend met het keurmerk verankerd. "Ik hoop dat dit ertoe gaat leiden dat steeds meer bedrijven dit keurmerk ontvangen en de positieve impact op de maatschappij zal groeien." Geïnteresseerde bedrijven kunnen via de website www.keurmerksocialeonderneming.nl zien of zij in aanmerking komen voor dit keurmerk.

Vier trotse ondernemers

Vier ondernemers ontvingen het certificaat en 'de Miki' award tijdens de lancering.
 
Jos Weijs van Funeral Textiles B.V.: "We zijn enorm trots om onze producten voor en met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te realiseren. Wij maken textiel voor de uitvaartbranche, puur en alleen door de krachten van de sociale werkplaats Breda. Wij gaan ze morgen meteen bedanken, je hebt elkaar nodig. Het zakelijke gedeelte komt erna."
 


Leen Achterberg van Refizium financiële dienstverlening: "We zijn trots dat we als één van de eerste het keurmerk hebben mogen behalen. We willen iedereen oproepen ons te volgen. Het maatschappelijk bezig zijn geeft veel voldoening. We zetten onze kennis en kunde in voor ondernemersgezinnen die het financieel gezien heel zwaar hebben."
 


Antoinette Dijkhuizen van 4you Accountancy: "Wij zijn zeer vereerd met het keurmerk. Het Keurmerk Sociale Onderneming is nieuw en het betekent dat 4you zich als organisatie sociaal opstelt in de samenleving. Ik vind het een eer dat wat wij bij 4you belangrijk vinden, namelijk een sociale en winstgevende onderneming neerzetten, dat dat ook zichtbaar is naar anderen, zowel naar mijn klanten als andere ondernemingen in het Westland."
 


Suzanne van der Pijll van Schuttelaar & Partners: "Al meer dan 20 jaar werken we met 80 mensen aan een duurzame en gezonde wereld. Niet alleen voor onze klanten, maar we stimuleren onze medewerkers ook vrijwillig hun expertises in te zetten. Dit keurmerk zie ik als borging en verankering voor dat wat we al jaren doen."De bal ligt bij de ondernemers

De wens van André Visser is dat deze vier gecertificeerde bedrijven het begin vormen van een lange reeks van gecertificeerde sociale ondernemingen. De bal ligt nu bij de ondernemers in de zaal. Letterlijk gezien werd dit door de E-tjes van ADO gedaan toen zij 25 ballen de zaal in schopten.Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.