Special Fruit start seizoen eigen biologische blauwe bessen

Bij Special Fruit start vandaag (21 mei 2015) het seizoen van hun eigen productie biologische blauwe bessen uit Portugal. In 2012 investeerde het bedrijf fors in een samenwerking met een teler van onder andere biologische blauwe bessen. Het bedrijf Mirtisul is gelegen in de Alentejo regio en geniet van het ideale klimaat voor de bessenteelt.Blauwe bessen zijn sowieso al een mooie combinatie van een geweldige smaak met gezondheidsvoordelen. De biologische versie ervan blijkt uit onderzoek ook te beschikken over een extra dosis fructose die de smaak van de biologische bes alleen maar rijker maakt.

Special Fruit gelooft in de uitbouw van het bio-segment en ziet dit als een mooie aanvulling van hun assortiment. Het bio-product is niet enkel gezonder voor het lichaam, maar ook voor het milieu.Momenteel bestaat het biologische aanbod uit blauwe bessen van verschillende variëteiten zoals Sharp Blue, Misty, O'Neal, Georgia Gem en Star. Het doel is dit assortiment nog verder uit te breiden in beschikbaarheid en productsoort.

Het seizoen loopt vanaf nu tot midden juni met een totaal volume van 140 ton. De piek vindt plaats rond week 23 tot en met 25. Er zijn verschillende verpakkingswijzen mogelijk op aanvraag. Voor deze bessen werd er trouwens een speciaal BerryFresh label ontwikkeld dat de positieve eigenschappen van de bio-bes mooi benadrukt en de herkenbaarheid voor de bewuste consument alleen maar vergroot. Ook het BIOgarantie logo werd mee opgenomen in het label. Naast dit label zijn de bessen GlobalGap gecertificeerd.

Voor meer informatie: www.specialfruit.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.