Special Fruit start seizoen eigen biologische blauwe bessen
Blauwe bessen zijn sowieso al een mooie combinatie van een geweldige smaak met gezondheidsvoordelen. De biologische versie ervan blijkt uit onderzoek ook te beschikken over een extra dosis fructose die de smaak van de biologische bes alleen maar rijker maakt.
Special Fruit gelooft in de uitbouw van het bio-segment en ziet dit als een mooie aanvulling van hun assortiment. Het bio-product is niet enkel gezonder voor het lichaam, maar ook voor het milieu.
Momenteel bestaat het biologische aanbod uit blauwe bessen van verschillende variëteiten zoals Sharp Blue, Misty, O'Neal, Georgia Gem en Star. Het doel is dit assortiment nog verder uit te breiden in beschikbaarheid en productsoort.
Het seizoen loopt vanaf nu tot midden juni met een totaal volume van 140 ton. De piek vindt plaats rond week 23 tot en met 25. Er zijn verschillende verpakkingswijzen mogelijk op aanvraag. Voor deze bessen werd er trouwens een speciaal BerryFresh label ontwikkeld dat de positieve eigenschappen van de bio-bes mooi benadrukt en de herkenbaarheid voor de bewuste consument alleen maar vergroot. Ook het BIOgarantie logo werd mee opgenomen in het label. Naast dit label zijn de bessen GlobalGap gecertificeerd.
Voor meer informatie: www.specialfruit.be
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 VS: Verkoop biologische citrus daalt
- 2023-06-06 "Dat juist Marloe en Raymond de BD-aspergeteelt omarmd hebben, past goed bij hun eigenzinnige karakter"
- 2023-06-06 Boer Ayoub bezoekt bio-fruitteler Wil Sturkenboom
- 2023-06-05 Onderzoek naar link tussen beschikbaarheid van zoet water en stikstofefficiëntie
- 2023-06-05 Welke vijf bedrijven maken kans op de BioVLAM 2023?
- 2023-06-05 BD-druiventelers vinden opvolger en kunnen gaan afronden
- 2023-06-05 Bio-teler groeit voorzichtig: “Het was maar een beetje meer, maar we kregen ze slecht weg”
- 2023-06-02 "In vergelijking met vorig jaar hebben we ons verkoopseizoen eerder moeten beëindigen"
- 2023-05-31 De Générose: nieuwe biologische 100% Franse tomaat
- 2023-05-31 "We hebben nog nooit zo vroeg zo veel biologische peren vast hoeven leggen voor komend seizoen"
- 2023-05-31 "Qua kosten zitten biologische champignons aan maximum"
- 2023-05-30 Het geheim van Gisele Bündchen? Lokaal en biologisch eten
- 2023-05-30 "Oog houden voor individuele uitdagingen, zodat telers geen nummer worden"
- 2023-05-30 Stadsbestuur Lier oogst zelf bio-groenten voor goede doelen
- 2023-05-26 Consumenten in Beieren kopen ondanks inflatie regionale en biologische producten
- 2023-05-26 Moestuinseizoen van start bij Landgoed Huis Sevenaer
- 2023-05-26 Jonge zeewierondernemers presenteren duurzame innovaties op Wereld Oceanen Dag
- 2023-05-26 René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- 2023-05-25 "In Scandinavië zien we nu bio-kasgroententelers weer terugschakelen naar conventioneel"
- 2023-05-25 "Op weg naar emissieloos stikstofgebruik in de fruitteelt"