Thema Biologische Velddag op 24 juni: Bodem, Water en Techniek

De Biologische Velddag is afgelopen jaar goed ontvangen door de telers (3 september 2014), maar in de praktijk bleek het lastig om tijdens het oogstseizoen tijd vrij te maken. Daarom zal de dag nu op woensdag 24 juni aanstaande al gehouden worden. Innovaties en actualiteiten van Bodem, Water en Techniek staan op de Broekemahoeve in Lelystad centraal. Speciaal voor (melk)veehouders is een symposium over ruwvoerteelt en benutting.

Centrum Biologische Landbouw, Praktijkonderzoek Plant & Omgeving (PPO) van Wageningen UR, Louis Bolk Instituut, Agrifirm en DLV organiseren de Biologische Velddag in 2015 in nauwe samenwerking met de sector. Proefvelden en demonstraties, veldpresentaties en workshops zijn het decor. De dag zal eindigen met een gezellig samenkomen, een inspirerend verhaal en een warme maaltijd. Diverse bedrijven hebben zich al aangemeld voor het gezamenlijk sponsoren van de maaltijd.


Ruud Hendriks, docent bodemvruchtbaarheid aan Warmonderhof, was tijdens de Biologische Velddag 2014 verantwoordelijk voor de veldworkshop 'Waarnemen van bodem'.

Nieuw dit jaar is dat er speciaal voor (melk)veehouders samen met Agrifirm een symposium wordt gehouden. Hierin zal onder andere uitgebreid stil worden gestaan bij de mogelijkheden om de ruwvoerproductie en -benutting goed onder de loep te nemen.

Het symposium begint om 10:15 uur en u kunt zich binnenkort opgeven via de website van Agrifirm. Tussen de middag is er een lunch en daarna begint het programma op de Biologische Velddag.

Er zijn reeds vele demo en proefvelden gepland met nieuwe rassen als alternatieve teeltsystemen en bewerkingen. Machinedemonstraties worden gepland en er zijn diverse workshops in het veld over onder andere bodemkwaliteit, bodemstructuur en beoordeling. Daarnaast is er een profielsleuf om letterlijk een kijk in de bodem te nemen.

Datum: Woensdag 24 juni 2015
Thema: Bodem, Water & Techniek
Tijd: Biologische Velddag vanaf 14:00 uur tot 19:00 uur met om 16:30 uur een inhoudelijk inspirerend verhaal met gezamenlijke gesponsorde maaltijd.
Symposium Agrifirm: vanaf 10:15 uur opgave bij Agrifirm (www.agrifirm.com).
Kosten: de toegang voor bezoekers is gratis. Bedrijven kunnen zich presenteren op de velddag via aanmelding.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier voor bedrijven.

Voor meer informatie: www.biologischevelddag.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.