12 en 13 juni bij Mulder Agro

BodemBeLEEFdagen: Van Pharmacie naar FARMacie

Op vrijdag 12 en zaterdag 13 juni organiseert Mulder Agro uit Kollumerzwaag de BodemBeLEEFdagen. Op vrijdag (voor de boeren) en zaterdag (voor de burgers) zijn er 30 verschillende workshops en lezingen over de bodem en over het belang daarvan voor onze gezondheid.
 

Bodem-ambassadeur

Noordoost-Friesland heeft al jarenlang een enthousiaste bodem-ambassadeur in de persoon van Theo Mulder uit Kollumerzwaag. "De bodem heeft de aandacht hard nodig. Net zoals wij de bodem nodig hebben, voor de productie van ons voedsel en het functioneren van levende ecosystemen."
 

Van Pharmacie naar FARMacie

Theo vervolgt: "De kwaliteit en gezondheid van de bodem beïnvloedt direct de hoeveelheid, kwaliteit en smaak van ons voedsel en daarmee onze eigen gezondheid. Door de huidige manier van bemesten en bodembewerking daalt het humusgehalte en raken we vruchtbare gronden kwijt. In 2050 zijn er enkele miljarden extra mensen en de kwaliteit van ons voedsel en onze landbouwproducten staan nu al onder druk. Het thema van de BodemBeLEEFdagen is daarom 'De boer wordt de dokter van de toekomst'. Bezoekers worden uitgenodigd om na te denken en te werken aan een gezonde bodem en het kweken van gezonde producten. Leer eten wat de grond voortbrengt met de allerbeste productkwaliteit en smaakbeleving. Investeer in kwaliteitsvoedsel in plaats van in farmaceutische middelen."


 

Bodem Beleven

Naast workshops worden er inspirerende films vertoond in 'Jacob's filmschuur' en is er een beurs met standhouders. Op vrijdag is er een loonwerkersveld waar landbouwmachines worden getoond die de bodemvruchtbaarheid ten goede komen. 's Avonds is er de Boeren Smaakavond met onder andere lezingen van dr. Wiepk Voskamp; lector duurzame melkveehouderij (Van Hall Larenstein) en Martien Lankester, arts en betrokken bij ontwikkelingsprojecten internationale biologische landbouw. Op zaterdag is er voor de jeugd ook nog van alles te beleven, namelijk leskisten over de bodem, films, een springkussen, een bedrijfsspeurtocht en een heus Bodembeleefpad.

Klik hier voor het programmaboekje.

Voor meer informatie:

Theo Mulder
Mulder Agro
0511 441298
06 53195568
info@mulderagro.nl
www.mulderagro.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.