
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
Veggie Chefs of the Future klaargestoomd
Veggie Chefs of the Future klaargestoomd
Zomaar een mooie maandagochtend in het Westland. Het zonnetje straalt boven Tomatoworld in Honselerdijk. En toch is het geen gewone dag, het is de eerste dag van de toekomst met steeds meer en steeds lekkerdere vegetarische variatie op de menukaart van vele restaurants in Nederland. Maandag 18 mei gaat de boeken is als de dag waarop in Nederland het Veggie Chef of the Future Event plaatsvond. Dit evenement werd georganiseerd in samenwerking met GoodBite en het Koksgilde.
Bij aankomst stond de productmarkt al opgesteld, zodat de deelnemende koks direct bij aankomst al konden beginnen met verkennen van wat er zoal in het land der vegetariërs culinair van pas kan komen. Van sojasaus tot seitan en van groenten tot verrassende spreads. Uiteraard ontbraken ook de vleesvervangers niet, zo konden de chefs de heerlijke notenballetjes en smakelijk gevulde filet van sponsor GoodBite proeven.
Foto: Sabine Nobbe.
In een inspirerende inleiding heette Vincent Kagie (Vegetariërsbond) de deelnemers hartelijk welkom. Waarna Henk Schouten (GoodBite) de deelnemers meenam op reis door de geschiedenis van het ontstaan en de ontwikkeling van de vleesvervangers. Na een korte koffiepauze was het de beurt aan Chris Naylor (restuarant Vermeer) en Jim de Jong. Beide heren verzorgde een masterclass en vertelden over hun eigen ervaringen en deelden bijzondere tips.
Rond het middaguur konden de deelnemers zich laven een heerlijke, geheel plantaardige lunch. Hierbij kon een bijzondere tomatensoep – voor de verandering niet rood – natuurlijk niet ontbreken op een locatie als Tomatoworld.
Hierna volgden nog masterclasses over plantaardig koken door van Femke van den Heuvel (VIP Health & Nutrition) en Jonathan Karpathios (Vork & Mes) over waarom hij duurzaam kookt. Beiden lieten ook zien (en natuurlijk proeven) hoe je lekkere vleesloze gerechten maakt.
Uiteraard waren er op deze dag ook workshops over het werken met verschillende producten die bijzonder goed uitkomen in de vegetarische keuken, zoals seitan en de vleesvervangers van GoodBite, verschillende soorten zeewier en peulvruchten. Onder leiding van Femke van de Heuvel gingen de chefs ook praktisch aan de slag in de speciaal opgebouwde keuken.
Na de afsluiting van het programma was er nog ruim gelegenheid om na te praten en te netwerken. Ook dit ging gepaard met culinair vegetarische bitterballen van Chef Thor en een drankje.
Voor meer informatie: www.vegetariers.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport