Fiona Vloet, Thamani Fashion:

"Willen eigen bio-katoen gaan verbouwen in Tanzania"

Tholen - Het kleurrijke kledinglabel Thamani Fashion staat voor eerlijkheid en duurzaamheid. "De kleding wordt gemaakt in Tanzania op een transparante manier. Zelfs even Skypen met de maker behoord tot de mogelijkheden. Vanaf vandaag staat de nieuwe collectie online", vertelt Fiona Vloet van Thamani Fashion.

Kleermakers in Tanzania maken de kleren. Dit doen zij in de Fair Trade Factory in de Tanzaniaanse hoofdstad Dar es Salaam. Naast haar kledinglijn Thamani Fashion wil Fiona andere merken en opdrachtgevers ook de kans geven textielproducten op een eerlijke manier te laten maken, daarom heeft ze eerder dit jaar de actie 'Pimp my Factory' geïnitieerd. "Ik heb hiermee bedrijven en particulieren opgeroepen om een steentje bij te dragen in de vorm van goederen en diensten. In ruil voor iedere schenking, lever ik een tegenprestatie. Zo krijgt de schenker bijvoorbeeld een speciale vermelding op de website en exclusieve updates van de vorderingen."Fiona vertelt dat Thamani Fashion op dit moment helaas nog niet werkt met biologisch katoen, maar als het aan haar ligt komt daar in de toekomst zeker verandering in. "Momenteel werken wij nog niet met biologisch katoen omdat dit in Tanzania nog niet wordt geproduceerd. Wanneer wij groeien is het zeker ons doel om onze eigen bio-katoen te verbouwen in Tanzania. Wij vinden het niet duurzaam om deze katoen over te laten vliegen uit een ander werelddeel."De duurzaamheid van Thamani Fashion kenmerkt zich in het feit dat alles uit één land komt; van katoenzaadje tot het verven en verwerken van de stoffen. Helaas vliegt de pluis van katoen normaal al de hele wereld rond voordat het wordt verwerkt.Fiona geeft verder aan dat de Fair Trade Factory samenwerkt met de duurzaamste stoffabrikant van Tanzania. "Zij dragen zorg voor het milieu. Zo reinigt deze fabrikant bijvoorbeeld het afvalwater en wordt er zorg gedragen voor de arbeidsomstandigheden in de fabriek. Hierdoor blijft het hele proces van Thamani Fashion transparant. Daar komt bij dat de fabriek katoenzaadjes doneert aan de boeren, aangezien dit voor de boeren een heel grote investering is."

Voor meer informatie: www.thamanifashion.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.