Chinese middenklasse stapt over op biologisch

In Beijing en Sjanghai stijgt het aantal speciaalzaken met biologisch voedsel. Veel Chinezen zijn bereid diep in de buidel te tasten voor kwalitatief en veilig voedsel. In de afgelopen jaren waren er verschillende voedselschandalen in China, variƫrend van rattenvlees dat verkocht werd als lam tot rijst met arsenicum.

Door het grote aantal schandalen is er veel wantrouwen onder consumenten. "Voedselveiligheid is een van de grootste zorgen voor Chinezen", vertelt Wang Jing van Greenpeace China in The Guardian.

Uit een onderzoek vorig jaar bleek dat 80% van de respondenten bezorgd is om de voedselveiligheid in China. Het onderzoek onder 3166 respondenten in 20 steden werd gedaan in de nasleep van een voedselschandaal waarbij top fastfoodketens vlees verkochten dat over de houdbaarheidsdatum was.

Klik hier om het artikel in The Guardian te lezen.

Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven