"Hennepkaas is een blijvertje"

Bastiaansen verwerkt tarwegras in Graskaas

Tholen - Bastiaansen Bio Kaas in Molenschot is de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid. Toch is het bedrijf volgens Marja Bastiaansen in de basis hetzelfde gebleven: "We maken hier nog steeds kaas, op dezelfde manier als in de tijd dat mijn vader kaas maakte. Uiteraard moeten we aan veel meer hygi├źneregels en andere eisen voldoen, in deze tijd moet je verhaal kloppen. We maken nog altijd op ambachtelijke wijze kaas, maar hebben nu wel veel meer mogelijkheden, bijvoorbeeld door de toename van het aantal rijpingscellen. We ervaren nu de voordelen van groter zijn. De groei is noodzakelijk geweest om continu een hoge kwaliteit aan te kunnen bieden."


Marja Bastiaansen bij het bedrijfspand in Molenschot.

Marja vertelt dat Bastiaansen nog verder wil in de specialiteitenkazen. "We hebben ons hier nu gespecialiseerd in roodcultuur kazen en blauwschimmelkazen." Elk jaar introduceert Bio Kaas zo'n vijf tot zes nieuwe kazen, Een deel daarvan is slechts tijdelijk beschikbaar, andere kazen blijven in het assortiment. Voor dit jaar staat onder meer de introductie van de Herfstkaas met pompoenpitten op de planning, evenals de Coco Cabana met kokosmelk.

Twee kazen komen vast in het assortiment: de Geitenbrie met Fenegriek en de Hennepkaas. "Op deze kaas, met hennep, fenegriek en pompoenpitten, kregen we zulke goede reacties dat we deze zelfs vast in het assortiment gaan opnemen. Alleen op basis van 'voorintekening' kunnen we al 4000 tot 5000 kilo van deze kaas gaan maken."


De Graskaas met tarwegras.

De meest opvallende tijdelijke kaas is de Bastiaansen Graskaas. Dit klinkt op zich niet heel bijzonder, maar in deze kaas zit tarwegras verwerkt. "We komen gedurende de graskaasperiode met een extra soort om de bestaande graskaas uit ons assortiment te ondersteunen. Door tarwegras toe te voegen willen we de consumenten nieuwsgierig maken. Met dit soort kazen laten we zien hoe innovatief we zijn als het gaat om de productontwikkeling. We gaan ook graag een uitdaging aan, zo zijn we op verzoek van een klant met onze kaas met eekhoorntjesbrood begonnen. Kom maar op met smaakjes, kruiden en bloemetjes, dan gaan wij er mee aan de slag."

Bastiaansen is op dit moment bezig om de graskaas uit te leveren. Marja verwacht dan ook dat ze het komend weekend al op diverse plekken te verkrijgen zijn.


De normale graskaas van Bastiaansen.

Voor meer informatie:

Marja Bastiaansen
Bio Kaas
Aardstraat 31
5124 RW Molenschot
0161 432357
m.bastiaansen@bastiaansen-bio.com
www.bastiaansen-bio.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.