Natur Pur bij Edeka: bio-producten met een 'extra plus'

Naast biologische producten zijn er voortaan ook biologische prducten met een 'extra plus' in de schappen van de Duitse supermarkt Edeka te vinden, meldt de Duitse website Focus.de. Edeka is namelijk begonnen met de verkoop van varkens-, rund- en kalfsvlees van het merk 'Natur Pur', zo vertelde woordvoerder Carsten Koch eerder deze maand.

De milieuorganisatie WWF en het 'Ökoanbau-Verband Biopark' uit Güstrow hebben deze nieuwe standaard voor levensmiddelen gezamenlijk ontwikkeld. Het modelproject heet 'Landwirtschaft für Artenvielfalt' (landbouw voor biodiversiteit). Daarbij moeten de dieren op een diervriendelijke manier opgroeien. Het gaat dus eigenlijk letterlijk om biologische producten met een 'extra plus'. De teler ontvangt voor het vlees 5 tot 10 cent per kilo meer dan voor het gebruikelijke biologische vlees.Biopark

De dieren worden gehouden volgens de normen die gelden in het Biopark Mecklenburg-Vorpommern. Het Biopark werd in 1991 opgericht door toegewijde boeren en wetenschappers in Mecklenburg-Vorpommern. Het doel was en is om de biologische landbouwmethode door boeren voor de boeren voort te zetten. Hoewel vandaag de dag meer dan 700 bedrijven dit ambitieuze beleid voeren, vindt veel werk nog steeds plaats op vrijwillige basis. Kortom: onder de merknaam Natur Pur worden uitsluitend producten verkocht die van het Biopark afkomstig zijn.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.