Een kijkje in de tuinkeuken van De Bolster-tuinvrienden

Enige tijd geleden vroeg De Bolster, biologische zaden veredelaar en vermeerderaar, haar Facebookvolgers hoe zij plagen op een dier- en milieuvriendelijke manier bestrijden. Er kwamen veel reacties in de vorm van tips en ideeën. Ludieke, creatieve, realistische, bekende en onbekende... maar vooral reacties die erom vroegen om iets mee te doen. En zo ontstond het idee om alle ingezonden ideeën over dier- en milieuvriendelijk plagen bestrijden te bundelen. Een sympathieke manier om een kijkje in de tuinkeuken van de Nederlandse tuinier te krijgen."Plagen kun je zien als een uitdaging en niet slechts als een vervelende ellendige situatie", vertelt Patrick Hoogendoorn, mede-eigenaar van De Bolster. "In feite heeft de natuur zelf gezorgd voor een oplossing voor iedere plaag. Trek insecten aan die andere insecten eten; Plaats planten in de buurt van gewassen die insecten en vogels aantrekken, zodat deze dieren niet op jouw gewas gaan zitten maar op de plezierplant. Op deze manier ben je dier- en milieuvriendelijk aan het tuinieren en help je niet alleen de dieren, maar ook jezelf. Je creëert je eigen theater in je eigen tuin."

De Bolster heeft uiteraard niet alle tips en ideeën zelf uitgeprobeerd. De verwachting is ook niet dat de De Bolster-tuinvrienden dit wel zullen doen. Belangrijkste doel is om tuiniers te inspireren om plagen te zien als een uitdaging. Een wedstrijdje met de natuur die je wilt winnen, maar wel op een faire manier.

Klik hier voor meer informatie en om het boekje in te zien.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.