Velt-ecotuindagen op 6 en 7 juni:

Op blote voeten binnenstappen bij Landgoed Kraaybeekerhof

Tuinieren zonder pesticiden of kunstmest: het kan! Maar liefst 166 ecologische tuiniers uit Vlaanderen en Nederland bewijzen het tijdens de Velt-ecotuindagen op 6 en 7 juni. Ook in de gemeente Driebergen kan men in een ecotuin de bloemenpracht en rijke groente- en fruitoogst ontdekken. Bovendien kan men in sommige tuinen kennismaken met de wonderen van de bodem via een blotevoetenpad. Bekijk het volledige programma van de Velt-ecotuindagen op www.velt.nu/ecotuindagen.

Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen is één van de 166 ecologische tuiniers uit Vlaanderen en Nederland die op zaterdag 6 juni zijn tuin openstelt. Alle tuinen die deelnemen aan de Velt-ecotuindagen werden vooraf grondig gecontroleerd door medewerkers van Velt en ecologisch bevonden volgens verschillende criteria. Een voor een zijn het prachtlocaties waar geen plaats is voor pesticiden of kunstmest.Elke Velt-ecotuin heeft zo zijn verhaal:

Kraaybeekerhof begon ooit als een praktiserend studiecentrum en antroposofische leerplaats voor BD landbouw. Nu is het een heerlijk landgoed waar natuur en gastronomie elkaar ontmoeten en waar vele mensen dagelijks geinspireerd raken.

In de tuinen van Kraaybeekerhof dragen wij zorg voor de aarde, zodat zij een gezonde voedingsbodem is voor alles wat erop groeit, bloeit en leeft. Bij Kraaybeekerhof telen ze een keur aan groenten en kruiden, waaronder verschillende 'vergeten' groenten als snijbiet (warmoes), schorseneren, pastinaken, aardpeer, pompoenen, kleur wortelen, oude aardappelrassen, spinazie en zomerpeen. De oogst vormt de basis voor de gerechten van het restaurant en de koks verwerken een deel van de vruchten tot jams en chutneys. Proef het zelf thuis of kom in het restaurant op Kraaybeekerhof smullen van de oogst 'uit eigen tuin' en de smaken van het seizoen.Op Kraaybeekerhof telen ze het hele jaar door, van prille bladgewassen in het vroege voorjaar tot wintergroenten als winterpostelein, veldsla, winterprei, aardpeer en na de eerste vorst: spruiten en boerenkool. De tuin is toegankelijk en overzichtelijk voor bezoekers en dient als toonzaal voor de oogst van het seizoen en als 'menukaart' voor het restaurant.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en te genieten van alle kleuren, geuren en smaken en de rust van het landgoed.

Met de Velt-ecotuindagen speelt Velt in op de grote vraag naar informatie over gezond en milieuvriendelijk (moes)tuinieren in de stad en op het platteland. Regen of geen regen: hier zijn alleen maar blije gezichten te zien en bezoekers die zonder schroom mogen rondneuzen in de vele tuinen en al hun vragen kunnen stellen.

Meer informatie over de deelnemende tuinen is te vinden op www.velt.nu/ecotuindagen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven