Proeverij met Cum Laude bekroonde boerenyoghurt van Weerribben

Zuivel is voedzaam, natuurlijk en lekker. Dat zijn drie redenen om elke dag zuivel te eten of te drinken. Met boerderijzuivel is er nog een extra reden om zuivel te eten of te drinken en dat is de boerderij en het verhaal dat de boer en de boerin te vertellen hebben. Want boerderijzuivel wordt echt op de boerderij gemaakt, met de melk van de eigen koeien. Bij 10 Marqt winkels is op vrijdag 22 en zaterdag 23 mei aanstaande een proeverij van biologische zuivel die echt op de boerderij gemaakt is. Winkelend publiek proeft er de boerenyoghurt die dit voorjaar in de landelijke Cum Laude verkiezing is gekozen tot de allerlekkerste boerenyoghurt.

Traditie

Al eeuwenlang wordt er op de boerderij zuivel gemaakt van de melk van de eigen koeien, schapen en geiten. Steeds meer boeren zijn in de loop van de tijd hun melk gaan leveren aan de zuivelfabrieken. Nu zijn er nog maar amper 400 van de in totaal 20.000 boeren met melkvee die de melk op hun eigen boerderij verwerken tot zuivel. Sommige boeren hebben zich gespecialiseerd in één of enkele producten, bijvoorbeeld Boerenkaas, anderen maken vele soorten zuivel. Klaas en Annie de Lange maken op hun boerderij aan de rand van Nationaal Park de Weerribben (Overijssel) met de biologische melk van hun eigen koeien verschillende zuivelproducten. Hun Griekse Yoghurt is dit voorjaar verkozen tot de lekkerste boerenyoghurt van Nederland. De jury van smaakdeskundigen omschreef deze yoghurt als een frisse, zacht-romige yoghurt met een prachtig mondgevoel. De yoghurt heeft een vetpercentage van 10% en wordt gemaakt van verse melk waaraan verse room is toegevoegd. Deze yoghurt is nu te proeven bij Marqt.Echte Boerderijzuivel herkenbaar aan keurmerk

Er is steeds meer behoefte aan eerlijke informatie over waar ons eten vandaan komt en hoe het bereid is. Met het keurmerk voor Echte Boerderijzuivel is de herkomst van de zuivel steeds te herleiden tot één specifieke boerderij. Je weet dus precies welke boer en boerin de boerenkarnemelk, boerenyoghurt en andere zuivelproducten gemaakt hebben. Op de zuivelboerderij is de gehele keten, van melkvee tot eindproduct, in één hand en volledig transparant. Echte Boerderijzuivel is te koop in boerderijwinkels, in speciaalzaken, op markten en in supermarkten. Ook in de horeca en in bedrijfsrestaurants kiest men steeds vaker bewust voor deze pure producten.

Echte boerderijzuivel: proef de pure smaak

Consumenten kunnen op vrijdag 22 mei tussen 11:00 en 17:00 uur en op zaterdag 23 mei tussen 10:00 en 16:00 uur naar Marqt in Amsterdam (Wolvenstraat, Olympiaplein, Overtoom, Utrechtsestraat, Haarlemmerstraat of Ceintuurbaan), Marqt Rotterdam (Bergse Dorpsstraat of Binnenrotte) of Marqt Den Haag (Hofweg en Fredrik Hendriklaan) komen om de lekkerste boerenyoghurt van Nederland te proeven. Bezoekers van de proeverij krijgen een receptkaart mee, met een lekker recept en een verwijzing naar de website www.boerderijzuivel.nl voor meer informatie en recepten. Boek een gratis Boerderij-Beleving op www.boerderijzuivel.nl.

Omdat men nergens beter kan ontdekken wat Echte Boerderijzuivel is dan op de boerderij, heeft de Bond van Boerderij-Zuivelbereiders een speciaal programma ontwikkeld: Boerderij-Beleving. Lees er over op de receptkaart die verkrijgbaar is bij de proeverij. Een Boerderij-Beleving kan men gratis boeken op www.boerderijzuivel.nl en is een leuk, lekker en leerzaam uitje voor ouders (of opa's en oma's) met hun (klein-)kinderen.

EU-campagne

De proeverijen, receptkaarten, Boerderij-Beleving en Nederlandse website maken deel uit van een campagne van boerderijzuivelbereiders in Ierland, Duitsland en Nederland. Met de campagne willen de boeren de bekendheid van echte boerderijzuivel stimuleren. De Europese Unie ondersteunt deze campagne.

Voor meer informatie: www.discoverfarmhousecheese.eu

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.