Broodje Bewust eerste EKO-gecertificeerde broodjeszaak van Friesland
"Onze gasten kunnen er bij ons op vertrouwen dat de broodjes echt eerlijk en puur zijn. Veel van de lekkernijen maken we zelf, zoals het lekkers voor bij de koffie. En helemaal met biologische ingrediƫnten", vertelt Tjitske.
Mede-eigenaar Fabian: "Mensen weten vaak niet meer wat er in eten zit, waar het vandaan komt en wat het met je doet. We merken dat consumenten vaak misleid worden door de marketing van voedsel. Wij willen open en transparant zijn, daarom kiezen wij voor biologisch en lokaal. We kennen onze leveranciers en stralen dit vertrouwen uit."
Tjitske: "Het is heel leuk om de verhalen achter de producten te weten te komen en te delen met onze klanten. Een ander voordeel van streekproducten is natuurlijk dat het voedsel weinig kilometers hoeft af te leggen voordat het in onze lunchroom ligt. En het stimuleert ook nog de lokale economie. Beter wordt het niet, toch?"
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een keuken biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediƫnten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij Broodje Bewust is de inkoop minimaal 80% biologisch.
Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl en www.broodje-bewust.nl