Broodje Bewust eerste EKO-gecertificeerde broodjeszaak van Friesland

Broodje Bewust uit Leeuwarden heeft het EKO-keurmerk Horeca ontvangen. De belevingswinkel kiest voor biologische en lokale kwaliteit. Wethouder Isabelle Diks reikte vrijdag 15 mei het gouden EKO-certificaat uit aan Tjitske en Fabian, de gezichten achter Broodje Bewust. Dit betekent dat minimaal 80% van de inkoop bestaat uit gecertificeerde biologische producten.

"Onze gasten kunnen er bij ons op vertrouwen dat de broodjes echt eerlijk en puur zijn. Veel van de lekkernijen maken we zelf, zoals het lekkers voor bij de koffie. En helemaal met biologische ingrediënten", vertelt Tjitske.Mede-eigenaar Fabian: "Mensen weten vaak niet meer wat er in eten zit, waar het vandaan komt en wat het met je doet. We merken dat consumenten vaak misleid worden door de marketing van voedsel. Wij willen open en transparant zijn, daarom kiezen wij voor biologisch en lokaal. We kennen onze leveranciers en stralen dit vertrouwen uit."

Tjitske: "Het is heel leuk om de verhalen achter de producten te weten te komen en te delen met onze klanten. Een ander voordeel van streekproducten is natuurlijk dat het voedsel weinig kilometers hoeft af te leggen voordat het in onze lunchroom ligt. En het stimuleert ook nog de lokale economie. Beter wordt het niet, toch?"

Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een keuken biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij Broodje Bewust is de inkoop minimaal 80% biologisch.

Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.

Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl en www.broodje-bewust.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.