
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
Top 5 - afgelopen week
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- "Diversiteit is altijd beter dan een monocultuur"
- Meer natuur, beter voor dierenwelzijn: maar boer Gerjo Koskamp kan het niet alleen
Top 5 - afgelopen maand
Broodje Bewust eerste EKO-gecertificeerde broodjeszaak van Friesland
"Onze gasten kunnen er bij ons op vertrouwen dat de broodjes echt eerlijk en puur zijn. Veel van de lekkernijen maken we zelf, zoals het lekkers voor bij de koffie. En helemaal met biologische ingrediënten", vertelt Tjitske.
Mede-eigenaar Fabian: "Mensen weten vaak niet meer wat er in eten zit, waar het vandaan komt en wat het met je doet. We merken dat consumenten vaak misleid worden door de marketing van voedsel. Wij willen open en transparant zijn, daarom kiezen wij voor biologisch en lokaal. We kennen onze leveranciers en stralen dit vertrouwen uit."
Tjitske: "Het is heel leuk om de verhalen achter de producten te weten te komen en te delen met onze klanten. Een ander voordeel van streekproducten is natuurlijk dat het voedsel weinig kilometers hoeft af te leggen voordat het in onze lunchroom ligt. En het stimuleert ook nog de lokale economie. Beter wordt het niet, toch?"
Om voor het EKO-keurmerk Horeca in aanmerking te komen, moet een keuken biologisch inkopen. Dit wordt onafhankelijk gecontroleerd door de Stichting EKO-keurmerk, onder andere aan de hand van de inkoopadministratie. Alleen producten en ingrediënten van gecertificeerd biologische leveranciers tellen mee. Bij Broodje Bewust is de inkoop minimaal 80% biologisch.
Stichting EKO-keurmerk verstrekt ook licenties voor biologische producenten en boerenbedrijven, en winkels met minimaal 90% biologische inkoop.
Voor meer informatie: www.eko-keurmerk.nl en www.broodje-bewust.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025
- 2023-01-11 Vernieuwd EXKi-restaurant op Brussels Airport