Voorstelling Mansholt op (bio-)boerderijen door heel Nederland

Na een succesvol eerste seizoen, reist de voorstelling 'Mansholt' in de zomer van 2015 opnieuw door het land (vanaf 28 mei). De voorstelling zal onder meer bij diverse biologische boerderijen te zien zijn. 'Mansholt' is een toneelstuk over een politicus op drift en een boer in nood, gebaseerd op het leven van voormalig eurocommissaris van landbouw Sicco Mansholt.De inhoud

Sicco Mansholt, eurocommissaris van landbouw, staat aan de vooravond van zijn pensioen. Maar als hij kijkt naar de verwoestende gevolgen van zijn beleid voor natuur en milieu, slaat de schrik hem om het hart. Nog één keer klimt hij op de barricades. Terwijl hij tevergeefs de wereld probeert te overtuigen van de noodzaak van een politieke en economische ommezwaai, begint hij een verhouding met zijn 24-jarige stagiaire Petra Kelly en verlaat hij zijn vrouw. Ondertussen voert boerin Wietje Nanninga een verbeten strijd met haar vader. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen. Verkoop van de boerderij lijkt de enige uitweg. Zijn er grenzen aan de groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg?

Mansholt is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers, Paul Hoes, Trudi Klever en Stefanie
van Leersum. De regie is in handen van Jeroen van den Berg.Een lange reeks uitverkochte voorstellingen in 2014 heeft ertoe geleid dat de locatievoorstelling MANSHOLT vanaf 28 mei weer te zien is op boerderijen door heel Nederland. Voor de voorstelling, over het leven van voormalig eurocommissaris en landbouwminister Sicco Mansholt, werden afgelopen zomer meer dan 12.000 kaarten verkocht. De tournee begint op 28 mei op Festival Karavaan in de Haarlemmermeer. Daarna reist de voorstelling naar Colijnsplaat, Delfgauw, Schagen, Diepenheim, Veghel, Hilvarenbeek, Heythuysen, Persingen en Wageningen.

Speellijst Mansholt 2015

Akkerbouwbedrijf Blom - Haarlemmermeer: 28 t/m 31 mei
Rusthoeve - Colijnsplaat: 4 t/m 7 juni
Hoeve Biesland - Delfgauw: 11 t/m 14 juni
Burgerbrug - Schagen: 19 t/m 21 juni
Hof Kagelink - Diepenheim: 25 t/m 28 juni en 2 t/m 5 juli
Cehave - Veghel: 9 t/m 12 juli
't Schop - Hilvarenbeek: 16 t/m 19 juli en 23 t/m 26 juli
Frank's Farm - Heythuysen: 30 juli t/m 2 augustus
Buitengast - Persingen: 27 t/m 30 augustus en 3 t/m 6 september
Droevendaal - Wageningen: 10 t/m 13 september

Voor meer informatie: www.mansholt-theater.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.