Alle producten zijn 100% biologisch. "We oogsten vanaf half oktober tot begin december en de kaki's zijn tot maart verkrijgbaar in de verschillende markten." Cacci levert aan diverse Europese en Arabische landen. "We merken dat de vraag naar kaki stijgt. Het is een populair en gezond product en steeds meer consumenten leren deze exoot waarderen."
Stap voor stap
Kakibomen zijn pas na vier jaar in volle productie. "De oogst van vorig jaar bedroeg 1.000 ton en over twee jaar verwachten we een productie van 3.500 ton. De vraag in vorig seizoen lag hoger dan de productie. Toch planten we niet meteen bij. We willen namelijk stap voor stap groeien." Cacci levert niet alleen de kaki's, maar ook de zaden en de bomen. "We hebben alles vanaf het begin van de keten in eigen handen. Onze manier van telen is heel speciaal. Het doel is om de meest smaakvolle kaki's produceren. Om de beste smaak van de kaki's te verkrijgen, laten we deze hangen tot ze rijp en zoet zijn. Het Griekse microklimaat zorgt voor een heerlijk aroma."Maidis Makis en Ignatiou Ansastasio tijdens Freskon 2015.
Ready-to-eat
De prijzen van de Griekse kaki's liggen lager dan die van de concurrenten. "We kunnen kosten besparen doordat telers zelf hun producten verpakken. Daarna wordt alles verzameld op één plaats en vervoerd naar de klanten. Door de kaki's op de juiste temperaturen op te slaan en te laten vervoeren, komen ze ready-to-eat bij onze klanten aan. In onze koelfaciliteiten kunnen we de kaki's tot vier maanden bewaren."
Voor meer informatie:
Maidis Makis
Cacci
Thessaloniki - Greece
[email protected]
www.cacci.gr
Auteur: Gertrude Snoei