Biologisch afbreekbaar plastic uit avocadopitten

Een student van het Technological and Superior Studies Institute of Mexico (ITESM), heeft een manier ontwikkeld waarmee biologisch afbreekbaar plastic kan worden ontwikkeld uit de pit van een avocado. De benodigdheden voor het plastic zullen niet de vraag-en-aanbod balans verstoren van avocado's, zoals wel is gebeurd met mais en aardappelen. In Mexico wordt er per maand ongeveer 30.000 ton aan pitten weggedaan.

"Deze bioplastic is veel sneller afbreekbaar dan andere soorten die uit koolwaterstoffen worden gemaakt", aldus de Nationale Raad van de Wetenschap en de Technologie. "Dit materiaal heeft twee bijzondere eigenschappen: het wordt gewonnen uit een fruitsoort en is biologisch afbreekbaar. Voor de rest is het gelijk aan andere plastic soorten". De student heeft een patent aangevraagd op het materiaal. Het materiaal is afbreekbaar in ongeveer 240 dagen, afhangend van microbiologische eigenschappen en de lucht.

Global Polyolefins and Plastics heeft een jaarlijkse groei in Mexico voorspeld van 15% tot aan 2020. Dit is een groei van 11 ton productie capaciteit. Daarom is de vondst van plastic uit avocadopitten zo belangrijk voor het bedrijf. Biofase is momenteel in gesprek met een aantal supermarkten in Mexico om hun product in plastic zakken te verwerken. "Op het moment willen we onze verkoop vergroten in Mexico. We zijn een jong bedrijf en we willen eerst een stabiele markt opbouwen".


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven