Bedaffair komt met volledig plantaardig Vegan matras

Vegans zijn milieubewust en leven graag gezond, duurzaam en diervriendelijk. Veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit noch diervriendelijk noch gunstig voor het milieu, denk aan milieurampen en CO2 uitstoot. Bedaffair biedt nu een gezond, diervriendelijk en volledig plantaardig alternatief voor vegans.

Duurzaam, comfortabel en plantaardig slapen

Bij Bedaffair hebben alle veganisten en vegetariërs de mogelijkheid om duurzaam en volledig plantaardig te slapen. Het vegan matras van Bedaffair onderscheidt zich door de comfortabele, overigens als beste getest, 100% natuurlatex matras. De matras is royaal omhuld met een zachte laag biologisch katoen en veerkrachtig kokos. Het Vegan matras heeft een huidvriendelijke hoes van 100% biologisch katoen.


"Onze manier van werken verschilt nogal van de gangbare norm in de beddenindustrie. Wij werken kleinschalig, op een ambachtelijke manier. Gewoon in onze eigen beddenateliers in Nederland en Duitsland. Wij maken bedden met respect voor de gezondheid van onze klanten, de natuur, de dieren en de boeren die de grondstoffen leveren. Wij kiezen voor pure materialen die maximaal presteren in comfort, duurzaamheid en ecologie", zegt eigenaar/directeur Arend Vaders bij Bedaffair.

Het bewijs dat het goed zit

De plantages waar het melksap voor de natuurlatex vandaan komt, werken schoon en gebruiken geen kunstmest, pesticiden of insecticiden. Het latex uit Guatamala heeft vele certificaten verkregen voor de vier belangrijkste aspecten waar Bedaffair zich mee bezighoudt: mens, technologie, dieren en milieu. Onze ecologische natuur latex komt van duurzame landbouw en is zowel FSC als Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit betekent dat biodiversiteit behouden blijft en eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden centraal staan.

De Bedaffair plantaardige Vegan matrassen zijn gemaakt van ecologisch natuurlatex, veerkrachtig kokos en biologisch katoen. Het natuurlatex heeft bovendien de hoogste waardering en maximale score (100 punten) ooit gekregen van het strenge Duitse TÜV keuringsinstituut. En dat is uniek wat betreft natuurlatex matrassen in Nederland.

Voor meer informatie: www.bedaffair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven