Mobiel betalen mogelijk in 470 winkels van Colruyt Group

In alle winkelformules van Colruyt Group kunnen klanten hun boodschappen voortaan betalen met de applicatie SEQR op hun smartphone. Het gaat om alle vestigingen van Colruyt, OKay, Bio-Planet, Cru, Dreamland en Dreambaby, plus een vijftigtal aantal aangesloten zelfstandige Spar-winkels. In de opstartfase registreerde de groep al meer dan 10.000 betalingen en het aantal transacties stijgt dag na dag. Mobiel betalen is veilig, snel en gemakkelijk en maakt kaarten en kaartlezers overbodig.

Smartphone als mobiele portefeuille

Colruyt Group biedt mobiel betalen sinds september vorig jaar al aan in de webshops Collishop en Dreambaby. Het systeem werd vanaf begin 2015 getest in een twintigtal fysieke winkels en de jongste maanden geleidelijk uitgerold over heel het winkelpark. Momenteel kan er betaald worden in alle geïntegreerde winkelfilialen van de groep. De komende weken komen er nog een zeventigtal zelfstandige Spar-winkels bij, wat het totaal op 540 zal brengen.

Projectverantwoordelijke Michel Van Mello: "Het project is goed van start gegaan en we zijn zeer tevreden met de eerste resultaten. Gezien de voordelen voor de klanten, verwachten we dat mobiel betalen de komende jaren gestaag populairder gaat worden. Zeker als je weet dat aan de betaalapplicatie ook aanbiedingen, kortingkaarten, klantenkaarten en dergelijke gekoppeld kunnen worden. Op termijn zou je dus kunnen gaan winkelen met alleen nog je smartphone op zak, zonder portefeuille met cash, betaal- of klantenkaarten."

Gebruiksgemak

De SEQR-app is gratis te downloaden in de App Store, de Windows Store en via Google Play. De klant koppelt er eenmalig zijn rekeningnummer van om het even welke Europese bank aan. Betalen in de winkel is eenvoudig: verbinding maken met het netwerk 'Colruyt Group Wifi' (zodat bij een minder goede gsm-dekking het systeem toch optimaal functioneert), een QR-code aan de kassa scannen en het bedrag bevestigen met een pincode. Het bedrag gaat na 2 werkdagen via domiciliëring van de rekening en de app houdt een overzicht van alle betalingen bij.

Colruyt Group werkt met de applicatie SEQR van de Zweedse firma Seamless omwille van het gebruiksgemak voor de klanten, maar ook omdat de app eenvoudig geïntegreerd kan worden in het kassasysteem en geen bijkomende hardware vereist. Bovendien rekent Seamless lagere transactiekosten aan dan de concurrenten.

Voor meer informatie: www.colruytgroup.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.