Certificaat voor Ekoplaza

Feestelijke start Heerlijk Heerenveen

Zeven Heerenveense ondernemers hebben op World Fairtradedag (zaterdag 9 mei) het certificaat Heerlijk Heerenveen ontvangen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Wereldwinkel Heerenveen met muziek en (h)eerlijke drankjes en hapjes. Eén van de ondernemers is Ekoplaza Heerenveen. "Wij zijn trots dat we hier onderdeel van mogen zijn", reageert Sebastiaan Kuipers van Ekoplaza, die gevestigd is op Molenplein 10.

Wethouder Coby van der Laan vertelde dat in Heerenveen sinds 2014 een werkgroep met enthousiaste ondernemers en vrijwilligers druk aan het werk is om de titel Fairtrade gemeente te behalen. Dat gebeurt in samenwerking met de gemeente Heerenveen. "We zijn trots op deze ontwikkeling: eigen kracht, vanuit de samenleving en verbinding", zei de wethouder, "Fairtrade betekent dat voor producten, die verkocht of gebruikt worden, een eerlijke prijs is betaald."

Hierbij gaat het zowel om producten uit de eigen streek als van ver weg. Jammer genoeg is fairtrade nog lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom start de campagne (H)eerlijk Heerenveen met als doel: zoveel mogelijk bedrijven en organisaties te stimuleren om fairtrade te worden. Want zoals in de sport Fair Play vanzelfsprekend moet zijn moet Fairtrade dat ook worden voor bedrijven, ondernemers en consumenten. Provincie Friesland wil de eerste Fairtrade Provincie worden en stimuleert gemeenten door ondersteuning.


Wethouder Coby van der Laan (tweede van links) en de ondernemers die het certificaat Heerlijk Heerenveen hebben ontvangen (Foto Pier van der Heide).

Coby van der Laan reikte de certificaten uit Bowling en partycentrum Heerenveen, Camerik Voortman, Communicatie- en PR-adviseurs, Heerenveen, Wereldwinkel Heerenveen, Yoga en Healing Centrum (Liefdevolle Aandacht en Shakti Healing), Ekoplaza Heerenveen, Coöp Brouwer uit Nieuwehorne en Trinitas.

De Wereldwinkel Heerenveen is 36 jaar actief in Heerenveen en draait met hulp van 30 vrijwilligers. Voorzitter Jannie Duitman vertelde over het werk en de producten van de Wereldwinkel. In de Wereldwinkel zijn niet alleen cadeaus, boeken en muziek te koop, ook kunnen klanten er terecht voor koffie, thee, noten en andere producten uit tal van landen.

Speciaal op Fairtradedag werd een (h)eerlijke recept van Epke Zonderland uitgedeeld onder het motto 'Voor ieder die wil werken aan een gezond lichaam en een gezonde samenleving'.

In de Wereldwinkel werd zaterdag ook aandacht besteed aan producten uit Nepal, waar duizenden mensen dakloos zijn geworden na de aardbeving op 25 april. Froukje Nijholt van de Stichting Studenten- en Musaharproject Nepal riep de mensen op vooral Fair Tradeproducten uit Nepal te kopen en in de toekomst reizen te boeken. Na de grote aardbeving in april zijn positieve impulsen gunstig om de economie weer op gang te krijgen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.