Corbion gaat serieus werk maken van bioplastic

Voedingsconcern Corbion uit Nederland gaat serieus werk maken van bioplastic, biologisch afbreekbaar plastic. Corbion, een bedrijf dat voortgekomen is uit de bietsuikerindustrie, heeft genoeg potentiële klanten gevonden om te starten met de bouw van een fabriek waarin plastic op basis van melkzuur (PLA) geproduceerd kan worden.

Belangrijke doorbraak

De potentiële klanten, onder meer uit de verpakkingsindustrie, hebben intentieverklaringen getekend voor de afname van een derde van de productiecapaciteit van 75.000 ton per jaar van de nog te bouwen fabriek. Analisten van de Rabobank spreken van een 'belangrijke doorbraak'.

Bioplastic is de naam die gegeven wordt aan plastic dat gemaakt wordt uit natuurlijke producten, zoals zetmeel gewonnen uit aardappels of maïs. Voor de natuur een stuk beter dan traditioneel plastic, dat op veel plekken in de wereld leidt tot milieuverontreiniging. Een bekend voorbeeld van grootschalige vervuiling in zee is onder meer de 'plasticsoep' in de Grote Oceaan. Vervanging van plastic verpakkingen door bioplastics is natuurlijk ook een goed alternatief, deze producten zijn biologisch afbreekbaar.

Thailand

Waar en wanneer de fabriek gebouwd gaat worden, wil een directiewoordvoerster van het melkzuurconcern niet zeggen. "We gaan een volgende fase in", zegt ze. Met de investering in de fabriek is een kapitaalinvestering van 60 miljoen euro in een periode van twee jaar gemoeid.

Analisten van Rabobank, Theodoor Gilissen Bankiers en KBC Securities gaan er vanuit dat de fabriek eind 2017 of in 2018 in productie kan worden genomen en veronderstellen dat Thailand een logische locatie is, omdat Corbion daar al een lactidefabriek heeft.

Bron: RTL Nieuws

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.