Hoe realiseer je een boerderijwinkel in de stad?

Uit onderzoek van Wageningen UR blijkt dat consumenten belangstelling hebben voor producten rechtstreeks van de boer, maar dat ze die producten moeilijk kunnen vinden. Een mogelijkheid om meer producten te verkopen is het starten van een boerderijwinkel in de stad samen met een aantal ondernemers. Maar hoe doe je dat? Mag je zomaar een winkel beginnen in de stad? Wat voor vergunningen heb je nodig, welke papieren? Hoe organiseer je dat en hoe werk je samen? Wie is er aansprakelijk als er iets mis gaat?

Onderzoekers van Wageningen UR en Land & Co hebben een aantal van deze vragen beantwoord via interviews met ondernemers van (bestaande) initiatieven, een deskstudie en een workshop.De onderzoekers bekeken de verschillende aspecten van de boerderijwinkel. Zo keken ze naar de wet- en regelgeving rond aansprakelijkheid, voedselhygiëne, alcohol en vergunningen.

Ook zijn de successen en knelpunten van drie initiatieven De Groene Marke, Puur Lokaal en Ut Rooie Bietje, in kaart gebracht.

Benieuwd naar de antwoorden? Klik hier om het rapport te bekijken.

Voor meer informatie: Marcel Vijn

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.