"Het is tijd voor verandering"

Natuurvoedingswinkel De Smidse in Hemmen gaat sluiten

Tholen - Een natuurvoedingswinkel in een dorp met 180 inwoners. Dit bleek niet langer rendabel te zijn in Hemmen. Ondernemer Wessel Jansen heeft dan ook besloten om volgend jaar maart de deuren van de winkel aan de Molenstraat 15 te sluiten. "De keuze is helder, als je niet genoeg verkoopt en daardoor een te lage omzet draait, moet je op een gegeven moment realistisch zijn. Een type winkeltje als dit kan hier niet meer renderen. Daarom ben ik genoodzaakt om de winkel te sluiten."Wessel heeft vrede met de beslissing. "Ik merk hier duidelijk dat de concurrentie enorm toegenomen is. Met biologische supermarkten in Arnhem en Nijmegen en een Jumbo en een Albert Heijn in het nabijgelegen Zetten. Bio-producten zijn inmiddels in alle supermarkten te verkrijgen. Ik neem het de klanten dan ook zeker niet kwalijk. Het is gewoon tijd om te stoppen en voor verandering."
 

Overzichtsfoto van de winkel.

De winkel is gevestigd op landgoed Hemmen, net buiten het dorp. Naast de winkel kunnen klanten ook op het terras terecht voor koffie of thee met gebak of lunch en een drankje. Ook is er een workshopruimte. Wessel is zijn trouwe klanten zeer dankbaar. "Ik heb hier echt de trouwe natuurvoedingsklant als basis. De klanten vinden het dan ook oprecht zonde."
 
Natuurvoedingswinkel De Smidse is in 2007 geopend. Wessel was in 2004 met een webwinkel begonnen en stond op markten. "De fysieke winkel die er nu is, was in eerste instantie eigenlijk een soort voorraadkast van de webshop. Ik ben eigenlijk met niks begonnen en het is toch tot iets heel moois uitgegroeid."
 

Linksboven Wessel. Daarnaast 'het zoldertje' van De Smidse en onder het terras.

Wessel wil nog niet zo ver vooruit kijken, maar zou in de toekomst graag de gedachte achter biologisch verder uit gaan dragen. "Het is voor mij een uitdaging om af te wachten wat er gaat ontstaan. Ik sta open voor suggesties. Met de opschaling van biologisch ontstaat er ook weer ruimte voor nieuwe dingen die dichter bij de kern blijven. Dat is waar ik me het beste bij voel en dat geeft nieuwe mogelijkheden. In die zin ben ik blij met de verandering."

Voor meer informatie:

Wessel Jansen
De Smidse
Molenstraat 15
6672 LA Hemmen
0488 428341
info@desmidsehemmen.nl
www.desmidsehemmen.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.