JuiceBrothers: Koud persen voor gezonde sapjes

De eerder dit jaar in Amsterdam geopende healthy hotspot JuiceBrothers, gevestigd op Van Woustraat 151, voorziet klanten dagelijks van flesjes 'fruit & veggie-to-go'. Door het fruit koud te persen, treedt er minimale verhitting op, waardoor de vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven. Omdat er bij andere persmethodes, zoals sapcentrifuges, blenders of mixers, wél verhitting optreedt, gaan er daar veel voedingsstoffen verloren. Het persen van de sappen gebeurt in een eigen loods aan de Veemarkt in Amsterdam-Oost, die hiervoor is omgebouwd tot hypermoderne cold pressed juices factory.JuiceBrothers biedt naast hun cold pressed juices ook smoothies, acai bowls, salades, raw maaltijden en gezonde snacks. Alle producten die worden gebruikt zijn biologisch en verantwoord geproduceerd. Voor de sapflesjes en verpakkingen is, waar mogelijk, bewust gekozen voor biologisch afbreekbare materialen en recyclebaar plastic. Zelfs de kleding van de werknemers en de kussens zijn gemaakt van organisch katoen. JuiceBrothers wil niet alleen goed voor hun klanten en personeel zorgen, maar ook voor de aarde.


Een deel van het assortiment.

Het idee om cold pressed juices naar Nederland te brengen, ontstond op de Amsterdamse grachten. Vier vrienden verwonderden zich over het feit dat dit pure sap in Amerika allang verkrijgbaar was, maar in eigen land tot hun frustratie niet. En dus besloten ze: dan doen we het zelf. Het hoofddoel van JuiceBrothers was helder: het creëren van juices van de hoogste kwaliteit, die naast gezond ook het meest voedzaam zijn. En vooral erg lekker. Twee jaar en heel veel vlieguren later, hebben de Bro's vol trots hun flagship store geopend en zijn er nu al plannen om dit jaar een tweede vestiging te openen.

Biologische

Desgevraagd geeft productieleider Mick aan dat ze er bij JuiceBrothers naar streven om alle ingrediënten in de juices biologisch in te kopen. "Dat lukt bijna altijd, alleen verse jonge kokosnoten zijn niet biologisch te krijgen in Nederland en watermeloen is ook lastig. Van beide gebruiken we de schil natuurlijk niet. 21 van de 23 ingrediënten in onze juices zijn 99% van de tijd biologisch. Dat vind ik persoonlijk een mooie score, maar omdat het niet 100% van 100% is, treden we hier niet heel sterk mee naar voren."

Voor meer informatie:

Morris Nieuwenhuis
JuiceBrothers
Van Woustraat 151
1074 AJ Amsterdam
06 52677373
info@juicebro.com
www.juicebro.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.