Doorbraak van eerlijk eten
Eerlijk eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Het laat op een bijzondere manier zien voor welke dagelijkse boodschappen er gekozen kan worden om er zeker van te zijn dat iedere schakel in de handelsketen eerlijk is behandeld. Floortje Dessing: "Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet. We hopen dat het mensen inspireert om bewuste keuzes te maken bij het doen van inkopen, waardoor boeren en arbeiders aan de andere kant van de wereld kunnen investeren in een betere toekomst. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo'n product zit, smaakt het waarschijnlijk nóg beter."Meer dan logisch
Alle 80 recepten in Eerlijk eten zijn geschreven door 8 gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, waaronder Sascha de Lint, winnares van Masterchef (2011) en eigenaar van GreenAge, een merk voor duurzame ingrediënten. Sascha: "Dat ik zo veel mogelijk fairtrade ingrediënten gebruik, vind ik niet meer dan logisch. Als ik kan genieten van lekker eten, moeten boeren dat toch ook kunnen?." Voor Eerlijk eten schreef zij een aantal bijzondere recepten zoals een warm quinoa-spelt ontbijt met pecannoten en rood fruit, een frisse bulgursalade met gerookte kip en een oude kaas-tapenade met fairtrade dadelstukjes.Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in winkels van diverse samenwerkingspartners van Fairtrade Max Havelaar en bij een aantal klanten van GreenAge. Winkeliers die het boek graag in hun winkel willen verkopen (gekoppeld aan een mooie GreenAge-actie of proeverij bijvoorbeeld) kunnen contact met Sascha de Lint opnemen, via sascha@greenage.nl.
Eerlijk eten is een samenwerking tussen Uitgeverij Prometheus • Bert Bakker en Keff & Dessing Publishing.