Bekende chefs en foodies schrijven 80 bijzondere fairtrade recepten

Floortje Dessing presenteert nieuw kookboek: Eerlijk Eten

Op donderdag 7 mei heeft tv-persoonlijkheid en wereldreiziger Floortje Dessing – in de aanloop naar World Fair Trade Day op 9 mei – het kookboek 'Eerlijk eten' gepresenteerd. Gepassioneerde chefs en foodies schreven 80 recepten voor ontbijt, lunch, diner en verrassende cocktails en smoothies gebaseerd op eerlijke en duurzaam geteelde producten. Het kookboek is een initiatief van drie organisaties die zich al decennialang inzetten voor eerlijke handel: Stichting Max Havelaar, Fair Trade Original en de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De volledige opbrengst van Eerlijk eten is bestemd voor een kinderdagverblijf op een fairtrade theeplantage in Sri Lanka.Doorbraak van eerlijk eten

Eerlijk eten neemt de lezer in tachtig smaakvolle en eenvoudige recepten mee in de wereld van fairtrade. Het laat op een bijzondere manier zien voor welke dagelijkse boodschappen er gekozen kan worden om er zeker van te zijn dat iedere schakel in de handelsketen eerlijk is behandeld. Floortje Dessing: "Het eerlijke eten is echt aan het doorbreken. Er is steeds meer belangstelling voor kleinschalige, ambachtelijke gemaakte producten. Dit kookboek laat zien hoe je met mooie, eerlijke ingrediënten iets lekkers op tafel zet. We hopen dat het mensen inspireert om bewuste keuzes te maken bij het doen van inkopen, waardoor boeren en arbeiders aan de andere kant van de wereld kunnen investeren in een betere toekomst. Een banaan, een ananas of een reep chocolade moet in de eerste plaats gewoon lekker zijn. Maar als er een mooi verhaal achter zo'n product zit, smaakt het waarschijnlijk nóg beter."Meer dan logisch

Alle 80 recepten in Eerlijk eten zijn geschreven door 8 gepassioneerde Nederlandse chefs en foodies, waaronder Sascha de Lint, winnares van Masterchef (2011) en eigenaar van GreenAge, een merk voor duurzame ingrediënten. Sascha: "Dat ik zo veel mogelijk fairtrade ingrediënten gebruik, vind ik niet meer dan logisch. Als ik kan genieten van lekker eten, moeten boeren dat toch ook kunnen?." Voor Eerlijk eten schreef zij een aantal bijzondere recepten zoals een warm quinoa-spelt ontbijt met pecannoten en rood fruit, een frisse bulgursalade met gerookte kip en een oude kaas-tapenade met fairtrade dadelstukjes.

Het boek is vanaf nu verkrijgbaar in winkels van diverse samenwerkingspartners van Fairtrade Max Havelaar en bij een aantal klanten van GreenAge. Winkeliers die het boek graag in hun winkel willen verkopen (gekoppeld aan een mooie GreenAge-actie of proeverij bijvoorbeeld) kunnen contact met Sascha de Lint opnemen, via sascha@greenage.nl.

Eerlijk eten is een samenwerking tussen Uitgeverij Prometheus • Bert Bakker en Keff & Dessing Publishing.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.