Saving a bull - HOOG VUUR volgt stier van geboorte tot bord

Zubair en Tim van HOOG VUUR in Amersfoort hebben een stier geadopteerd om inzichtelijk te maken hoe een jerseystierkalf – een voor de industrie nutteloos product – wel van waarde is. Allereerst door het bijzondere beest twee jaar lang een heel goed leven te geven en 'm vervolgens als eerlijk vlees in het restaurant te serveren.

Op de website staat de volgende toelichting:

Twee jaar volgen we het stierkalf onder de bezielende leiding van boer Jacob Beeker. In die periode organiseren we hieromheen allerlei events en eindigen we met de slacht, het uitbenen en het bereiden bij ons in het restaurant. Tot slot gaan we aan tafel en eten met respect onze stier op.

8738 is geboren op boerderij De Groote Voort in Lunteren, waar de bijzondere Remekerkaas wordt gemaakt. De jersey stierkalveren die daar geboren worden wilde niemand hebben omdat ze langzaam groeien en relatief klein zijn.Ze gingen op zeer jonge leeftijd met het slachtafval mee. Onaanvaardbaar, vond Jacob van jerseyvleesbestellen.nl. En terecht! Hij is begonnen met de dieren wel te benutten, namelijk door ze op te fokken voor het vlees.

Samen met hem gaan we laten zien hoe we van een voor de industrie nutteloos product waarde creëren door het in ons restaurant te serveren.Jacob werkt vanuit de intrinsieke overtuiging dat je zo min mogelijk moet ingrijpen om de beste omstandigheden voor het dier te creëren. Omdat de dieren langzaam groeien, veelal buiten zijn met veel beweging en grasgevoerd zijn, is de vleeskwaliteit erg hoog.

www.hoogvuur.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.