Op de website staat de volgende toelichting:
Twee jaar volgen we het stierkalf onder de bezielende leiding van boer Jacob Beeker. In die periode organiseren we hieromheen allerlei events en eindigen we met de slacht, het uitbenen en het bereiden bij ons in het restaurant. Tot slot gaan we aan tafel en eten met respect onze stier op.
8738 is geboren op boerderij De Groote Voort in Lunteren, waar de bijzondere Remekerkaas wordt gemaakt. De jersey stierkalveren die daar geboren worden wilde niemand hebben omdat ze langzaam groeien en relatief klein zijn.Ze gingen op zeer jonge leeftijd met het slachtafval mee. Onaanvaardbaar, vond Jacob van jerseyvleesbestellen.nl. En terecht! Hij is begonnen met de dieren wel te benutten, namelijk door ze op te fokken voor het vlees.
Samen met hem gaan we laten zien hoe we van een voor de industrie nutteloos product waarde creëren door het in ons restaurant te serveren.Jacob werkt vanuit de intrinsieke overtuiging dat je zo min mogelijk moet ingrijpen om de beste omstandigheden voor het dier te creëren. Omdat de dieren langzaam groeien, veelal buiten zijn met veel beweging en grasgevoerd zijn, is de vleeskwaliteit erg hoog.