Bieroscoop: 'Film en bierbeleving bij de Budelse Brouwerij'

Op 17 mei 2015 lanceert de Budelse Brouwerij een nieuw initiatief: 'de Bieroscoop'. De Brouwzaal van de Bierparel ademt dan de sfeer uit van een jaren '50 bioscoop. Ontdek dat hetzelfde bier steeds anders smaakt bij het kijken naar verschillende films. Deze ervaring sluit aan bij het principe dat een bier tijdens vakantie heel anders smaakt dan thuis. Naast de zintuigen hebben veel andere factoren invloed op de smaak en dus op bierbeleving. Denk aan sfeer, stemming en het gezelschap. Met de enige Bieroscoop in Nederland kan iedere biergenieter dit op filmgebied nu zelf ervaren.

Carine Arts, directeur Budelse Brouwerij: "Het effect van het drinken van hetzelfde bier in verschillende sferen is echt heel apart en verraste ons. Er is nog nergens een Bieroscoop voor zover wij weten waar bier en film in een bioscoop-setting aan elkaar gekoppeld wordt. De biergenieter kan 17 verschillende Budelse Speciaalbieren proeven. Wij zijn erg benieuwd naar de mening en belevingen van het bier bij de door ons getoonde filmpjes. Welk bier smaakt nu het best bij een grappige of informatieve film? Natuurlijk is de ambiance helemaal voorzien door de sfeervolle bioscoop-setting en niet te vergeten, ook popcorn."

Bieroscoop

De nieuwe Bieroscoop in de Bierparel aan de Deken van Baarstraat 5 in Budel is open op zondag 17 mei 2015 tijdens de Smokkelrally van 10:00–17:00 uur en op zaterdag 6 juni 2015 tijdens de Week van het Nederlandse Bier van 12:00–17:00 uur. Het is mogelijk om op die dagen tijdens de openingstijden op ieder moment de Bieroscoop binnen te lopen. Op beide dagen staan bij het filmprogramma speciale bier gerelateerde thema's centraal. Voor het programma op die dagen kunt u een kijkje nemen op de website: www.budels.nl/bieroscoop.

Budelse Brouwerij

In 1870 is de Budelse Brouwerij opgericht door Gerardus Arts. Vandaag de dag runt de vierde generatie, Harry, Carine en Gerard Arts deze onafhankelijke familiebrouwerij in Budel. Van jongs af aan hebben zij de kneepjes van het brouwersvak meegekregen. Er worden inmiddels 17 verschillende bieren gebrouwen waarvan er 9 biologisch zijn. Het assortiment wordt aangevoerd door het paradepaardje Budels Pilsener dat gebrouwen wordt met zacht brouwwater en de basis vormt voor een verfijnde smaak.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.