"Salami en ham waren op een gegeven moment zelfs op"

Foekje's Eko Food bakt pizza's voor Nepal

Tholen - Biologisch cateraar Foekje Vellema bakte afgelopen zondag 3 mei pizza's voor het goede doel. Dit ten bate van de Giro 555-actie voor Nepal. "Voor deze actie had ik een mobiele houtgestookte oven tot mijn beschikking. In totaal hebben we zo'n 50 pizza's gebakken. Het was een erg geslaagde actie en we kregen super leuke reacties", vertelt Foekje van Foekje's Eko Food.

Foekje bakte de pizza's voor buurtbewoners en bekenden in de wijk Palmstad, nabij Doorn. Ze geeft aan dat het leek alsof ze voor 1 dag haar eigen pop-up restaurant had. "Het idee kwam vorige week donderdag in ons op. We wilden graag iets doen voor Nepal. Mijn partner is jaren geleden zelf ook in Nepal geweest en dit heeft veel indruk op hem gemaakt. Als we ons realiseren hoeveel mensen er overleden zijn en hoe tempels, andere heiligdommen en de huizen van zoveel mensen verwoest zijn, konden we niet stil blijven zitten. Daarom hebben we deze actie opgezet."Ze heeft daarom flyers gemaakt en deze huis-aan-huis in Palmstad verspreid. "Op vrijdag kwamen er in de loop van de dag al bestellingen binnen. Men was meteen enthousiast over deze actie. Zondag bleek dit ook uit de grote toeloop, de salami en ham waren op een gegeven moment zelfs op." Uiteindelijk werden er in nog geen 3 uur tijd in totaal 50 pizza's belegd, gebakken en opgegeten voor het goede doel. De opbrengst van de actie bedraagt 300 euro.

Foekje's Eko Food is bijna twee jaar geleden opgericht. "Het gaat erg goed. Ik heb eerder al eens een biologisch cateringbedrijf gerund. Ik probeer me echt te onderscheiden door 100% biologisch te zijn."

Voor meer informatie:

Foekje's Eko Food
Palmweg 35
3941 BN Doorn
06 51576056
foekjesekofood@xs4all.nl
www.foekjesekofood.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven