'A taste of fairness'

Dineren voor het goede doel bij Happietaria

Studenten runnen op vrijwillige basis van 20 mei tot 17 juni 2015 een restaurant aan de Hoogstraat van Wageningen met de naam Happietaria. Het geld wat daarmee wordt opgehaald gaat naar een project van Tear.

In de afgelopen jaren heeft Tear succesvol kleinschalige boeren ondersteund in Gichuru, een gebied in Oost-Kenia. Met het geld dat dit jaar wordt ingezameld door het restaurant, worden de boeren in het gebied geholpen om de producten op de markt te brengen. De studenten streven naar 25.000 euro.

Organisatie

Zo'n 30 christelijke studenten zijn al een aantal maanden bezig met de voorbereidingen van dit restaurant. Het Happietaria management team (HMT) is hoofd van een aantal commissies en met elkaar runnen ze vier weken lang het restaurant Happietaria Wageningen. Waarom ze dit doen? "We zijn als studenten dagelijks bezig met het bouwen aan onze eigen toekomst, met dit project bouwen we mee aan de toekomst van boeren in Kenia", aldus HMT-lid Marloes Busscher. Enthousiasme is alom aanwezig.

Pand

Tot voor de opening zijn de studenten op de been om Hoogstraat 7 om te bouwen tot een restaurant. Het project draait zoveel mogelijk op sponsoren. Marloes: "We proberen producten van lokale partners gesponsord te krijgen. Zo hebben we met boeren van omliggende boerderijen en telers op de markt goede contacten. Op die manier proberen we op een verantwoorde manier bezig te zijn met het milieu. Omdat we veel goederen gesponsord krijgen, zijn deze producten niet perse biologisch."

Voor meer informatie: www.happietariewageningen.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.