Nepal-actie De Brandnetel levert 1629,19 euro op

Tholen - De actie voor Nepal bij natuurvoedingswinkel De Brandnetel was een succes, zo meldt Jos van Duinen vanuit Leiden. "De actie heeft 1629,19 euro opgeleverd. De tien procent korting die normaal gesproken gegeven op maandag op alle boodschappen gegeven wordt, gaat nu naar het fonds voor Nepal. Ook waren er andere acties in de winkel die geld opleverden. Het totale bedrag is nog eens met 50 procent verhoogd door de winkel. Klanten reageerden erg enthousiast op de actie. Veel mensen kozen er bewust voor om wat meer boodschappen in te slaan dan normaal. Ook werden er door diverse leveranciers extra spullen geleverd om op deze actiedag te verkopen. Dat waarderen we zeer."


Karna Dura van SAR Dogs Nepal, rechts op de foto, was net terug van een zoektocht naar een vermiste Amerikaanse toerist met speurhonden toen de aardbeving plaats vond. Ook hij wordt gesteund door de acties van de Brandnetel. Karna leidt de logistieke acties van de Reddingsorganisatie. Het leger zet helikopters in om de spullen op de plekken van de getroffen gebieden te krijgen waar de organisatie aan het werk is met onder meer artsen en verpleegkundigen.

Op de facebookpagina van De Brandnetel staat dat het mooie bedrag direct zal worden gebruikt door twee Nepalese organisaties, SAR Dogs Asia Nepal en CWE Nepal, om hulp te leveren. Beide organisaties staan onder leiding van voormalige leerlingen van een project waar Jos en Martin van De Brandnetel in het verleden hebben les gegeven. De hulpacties worden door zowel Karna als Deepak uitgebreid gedocumenteerd in beeld en verhaal. Het geld komt dus goed terecht. Daags na de ramp hebben is al een voorschot van 500 euro overgemaakt. Rob Leek van Stichting Sanghimala maakte gisterenavond (5 mei) transfervrij via Western Union 1000 euro over. Dat is dan vandaag (6 mei) meteen beschikbaar om te worden benut. De rest van het geld wordt overgemaakt zodra de registratie bij Western Union voltooid is en zal dan ook transfervrij worden overgemaakt.


Met het geld dat ze bij De Brandnetel inzamelen steunen ze direct de inzet van de projecten van voormalige leerlingen van Martin en Jos in Nepal, Karna Dura van SAR Dogs Asia en Deepak Gurung van CWE.

Ook Deepak Gurung van CWE Nepal heeft via Facebook al vanuit Nepal gereageerd op de actie: "Dear all, now we (our team) are safely back from Ghyachok VDC, of Gorkha and we are all fine but tired because of the off road travel for whole night in jeeps and tractor. But we could help the victims with our relief supplies and medicals team so our visit was successful. Many updates to be given are there from my side for you all, so stay in touch and see my timeline and Posts. Thanks a lot for my supporting team and even for the people out there from different countries who contributed us for making it happen. I owe you all for your great contribution towards the earthquake victims. Stay connected for further more updates."

Voor meer informatie: www.brandnetelbio.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.