Thema-uitgave Dynamisch Perspectief

Breng het land tot bloei!

'Breng het land tot bloei' is een brochure met veel aandacht voor bijen en drachtplanten op de boerderij en daarnaast een raportage over Warmonderhof - de opleiding voor BD-landbouw in Dronten. Die vormt het vertrekpunt voor het leren van de successen die je zelf in je werk meemaakt. 'Breng het land tot bloei' is het verslag van de twee winterconferenties die de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding in 2015 heeft gehouden.

De brochure is een thema-uitgave van Dynamisch Perspectief, het ledenblad van de Vereniging voor Biologisch-Dynamische Landbouw en Voeding (BD-Vereniging). De uitgave is hier te downloaden of te bestellen via deze website.

Rijk geïllustreerd, 47 pagina's, €4,95.Uit de inleiding:
... In de biologisch-dynamische landbouw gaan we liever uit van wat wel kan, dan te klagen over wat niet kan of anders geregeld zou moeten zijn. Vanuit de BD-Vereniging hebben we die positiviteit - samengevat in de titel 'breng het land tot bloei' - uitdrukkelijk als uitgangspunt genomen bij de organisatie van de jaarlijkse winterconferenties in België en in Nederland. In het themanummer doen we daarvan verslag.

In Merksplas hebben we positiviteit gekoppeld aan het thema bijen. Dat levert letterlijk de vraag op 'Wat bloeit er bij jou in de buurt?'. Op het eind van de winter komen kornoelje, krokus, hazelaar en een vroege sleedoorn langs. Die focus op dracht maakt dat iedereen zelf aan zet kan zijn. Dat werkt.

In Dronten hebben we de eigen successen tot thema gemaakt. Op welk moment is de zet gegeven dat de kaasmakerij tot stand kwam? Wat heb ik gedaan dat die grond zo kruimelig geworden is? Dat te ontdekken vraagt op de eerste plaats om contact met de concrete werkelijkheid en het vermogen om daarop te reflecteren. Heb je ook de fantasie om wat je ontdekt hebt in beweging te brengen, dan bereid je de mogelijkheid voor om je ontdekking in nieuwe situaties toe te passen.

Op die twee manieren - vanuit vakkennis en vanuit zelfkennis - bouwen we in de BD-Vereniging met elkaar aan een onderzoeksgemeenschap voor de ontwikkeling van de land- en tuinbouw. Voor grote bedrijven, kleine bedrijven, hobbytuinders, en ook voor koks, jammakers en alle andere mensen die zich bij landbouw, landschap, voeding en natuur betrokken weten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.