'Elektrische auto's echt duurzaam door zonnepanelen'

Het gaat goed met de elektrische auto. Er komen in steeds meer prijsklassen interessante modellen op de markt. En laten we wel wezen, een beter milieu is meer dan een leuke bijkomstigheid. Maar hoewel elektriciteit als brandstof zonder twijfel duurzamer is dan benzine of diesel, valt er op dat gebied nog wel wat te winnen.

Vooropgesteld: elektrische auto's zijn zonder meer beter voor het milieu dan diesel of benzine. Ga maar na: ze worden immers opgeladen aan het lichtnet. En waar komt die stroom vandaan? Voor een groot deel is dat nog altijd afkomstig van milieuvervuilende, allesbehalve duurzame energiecentrales die afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen.Dat doet een deel van de milieuwinst weer teniet. De ultieme, klimaatneutrale oplossing zou een auto op zonne-energie zijn. Die zogenoemde 'zonnewagens' bestaan al wel, maar zijn op dit moment nog geen volwaardig alternatief voor de huidige auto.

Verantwoorde toevoeging

Maar er bestaat een heel goed alternatief: 'reguliere' zonnepanelen voor thuis. De stroom die je daarmee opwekt, is natuurlijk wél volledig klimaatneutraal. Laad je daarmee thuis je elektrische auto op, dan rijd je volledig duurzaam. Dat maakt zonnepanelen een logische, zeer verantwoorde toevoeging op de elektrische auto.

De prijs van zonnepanelen is de afgelopen jaren sterk gedaald. Net als het elektrisch rijden zit het zelf opwekken van energie dan ook in de lift. Bovendien ben je met zonnepanelen niet meer zo afhankelijk van de stijgende energieprijzen. Laad je met de zelf opgewekte stroom je elektrische auto op, dan bespaar je zowel op dure benzine als op dure energie. De besparing kan flink oplopen.

Klik hier
voor het volledige artikel.

Bron: Baaz

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.