Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
'Lekker lokaal, van de boer uit de buurt'

Evenementencateraar De Timp presenteert nieuwe bio-burger

Op het Arnhemse dancefestival Beat the Bridge heeft de Achterhoekse evenementencateraar De Timp Evenementenservice afgelopen Koningsweekend, 26 en 27 april, haar nieuwe biologische broodje hamburger gepresenteerd aan het publiek.

Dit broodje is ontwikkeld in samenwerking met Bakker Jos Knippenborg Slagerij Herman Beerten uit Zieuwent en Bas Diks van Mealz uit Harreveld. Timp Evenementenservice benadrukt het lokale karakter van het nieuwe bio-burgerbroodje. "De evenementenmarkt verandert. Bezoekers willen een verantwoord en duurzaam geproduceerd product", stelt eigenaar Luuk Domhof. "Veel mensen praten erover, wij doen het." Het vlees voor de burgers komt van Ekoboerderij Arink uit Lievelde, de biologische tarwe voor de broodjes van Korenmolen de Vier Winden uit Vragender.



Groentainer

Het nieuwe broodje hamburger wordt verkocht vanuit een geheel nieuw ontwikkelde, unieke verkoopunit. Het gaat om een voormalige zeecontainer die geheel zelfvoorzienend is. De zogenaamde Groentainer werkt op een (oude) accu afkomstig uit een elektrische auto. Zonnecollectoren voorzien de accu van energie. Is er onvoldoende energie dan draait de Groentainer op een biodiesel aggregaat. Die biodiesel maakt De Timp zelf van de eigen, afgewerkte frituurolie.


De Groentainer.

Ontvangst

De nieuwe burger is erg positief ontvangen door de bezoekers van Beat the Bridge. Het personeel van De Timp kreeg veel complimenten over de smaak en presentatie van het broodje. "Mensen zien dat er veel aandacht aan deze burger is besteed en dat proeven ze ook", aldus een tevreden Luuk Domhof.

Klik hier voor de flyer met meer informatie of kijk op www.detimp.nl
Publicatiedatum: