"Met fruit kun je heel veel doen qua smaak"

Nieuw van Weerribben: roomyoghurt en kwark zonder toegevoegde suikers

Tholen - Weerribben Zuivel introduceerde onlangs twee varianten biologische roomyoghurt en kwark met vruchten, zonder toegevoegde suikers. Dit in de smaken peer en kers. Zowel de roomyoghurt als de kwark zijn in solo- en duo-verpakking verkrijgbaar, van respectievelijk een halve liter en twee keer 150 milliliter. "De belangstelling voor deze producten is erg groot. Het lijkt erop dat we een goede stap gezet hebben door deze producten zonder toegevoegde suikers op de markt te brengen", vertelt Wim Meure-Buren, bedrijfsleider bij Weerribben Zuivel uit Nederland (Overijssel).


De boerenkwark met peer.

Hij geeft aan dat de opnamebereidheid bij de winkels groot is. "Als ze de roomyoghurt en kwark met vruchten opnemen, gaan ze veelal ook voor beide formaten. Er is veel vraag naar van bestaande klanten, maar deze introductie heeft ons ook zeker al wat nieuwe klanten opgeleverd. De winkeliers zien dus echt hoe speciaal deze producten zijn en dat we ons hiermee onderscheiden in de markt. Er is ook al belangstelling voor deze producten vanuit de catering. Zij gaan voor een klein formaat, aan hen leveren we de kleine duo's dan ook solo uit."


De roomyoghurt kers.

Peer en kers - bewuste keuze

Wim vertelt dat er voor deze introductie bewust gekozen is voor de smaken peer en kers. "Met fruit kun je veel doen qua smaak. Deze vruchten geven zelf al een zoete beleving, waardoor het toevoegen van suikers echt niet meer nodig is. Daar hebben we deze vruchten dus bewust op geselecteerd."


Roomyoghurt peer.

Meer fruitsoorten?

De bedrijfsleider sluit niet uit dat het aanbod zuivelproducten zonder toegevoegde suikers uitgebreid zal worden. "We krijgen nu al de vraag waarom we niet met andere vruchten werken. Daarom overwegen we ook zeker om in de toekomst andere fruitsoorten te gaan verwerken in deze producten. Het liefst willen we alle vruchtensoorten zonder toegevoegde suikers gaan produceren. Voor de zuurdere vruchten zal dit nog best een uitdaging worden, maar misschien kunnen we dit oplossen door deze vruchten te combineren met een zachtere yoghurt."


Kwark kers.

Voor meer informatie:

Wim Meure-Buren
Weerribben Zuivel
Veldhuisweg 9
8362 VB Nederland
0527 292529
info@weerribbenzuivel.nl
www.weerribbenzuivel.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.