Bedaffair stapt volledig over op biologisch scheerwol

Bedaffair stapt volledig over op biologische wol voor natuurlatex matrassen. Omdat dit de gezondheid van de mensen die erop slapen ten goede komt en minstens zo
belangrijk, omdat dit met respect voor mens, dier en natuur wordt geproduceerd. "Het gebruik van natuurlijke, onbespoten materialen zoals katoen (biologisch), wol (biologisch), paardenhaar en kokosvezel heeft verreweg de meest gezonde uitwerking op het lichaam", vertelt Arend Vaders, eigenaar Bedaffair.

"In de bedden en matrassen van Bedaffair zijn geen polyether, koud- of traagschuim verwerkt zoals in de reguliere beddenindustrie veel gebruikt wordt. De bedden worden in Nederland en Duitsland op ambachtelijke wijze, op maat en per klantorder vervaardigd in plaats van massa productie in lage lonen landen zoals China. Dit betekent aanzienlijk minder transport en dus minder CO2-uitstoot." (Ter vergelijking: één container van een vrachtschip heeft een uitstoot van 1789 kilogram, de uitstoot van het gehele schip staat gelijk aan de uitstoot van 45.000 auto's per jaar).
 
Als eerste in de zeer concurrerende en onder prijsdruk staande beddenbranche ontvingen alle natuurlatex matrassen van Bedaffair de hoogste waardering en maximale score (100 punten) van het strenge Duitse TÜV keuringsinstituut. Uniek wat betreft natuurlatex matrassen in Nederland.
 
Op de volgende punten is de maximale score behaald:
  1. Op de elasticiteits-duurzaamheid-test (soepelheid, hoogte en herstelkracht).
  2. Verdubbeling van 'Breathability', oftewel het ventilerend vermogen en toelaatbaarheid van de doorgang van lucht in vergelijking met andere natuurlatex matrassen.
  3. De natuurlatex komt van duurzame landbouw en is zowel FSC als Rainforest Alliance gecertificeerd. Bewijs van biodiversiteit en gezonde arbeidsomstandigheden.
  4. De natuurlatex is CO2 neutraal geproduceerd. (ISO 14064 Y GHG Protocol).
  5. Het productieproces van de natuurlatex is niet alleen milieuvriendelijk maar ook sociaal verantwoord.
  6. Gecertificeerd Oeko Tex Standaard 100, Klasse 1 vanuit het Hohenstein instituut.


Gecontroleerde biologische dierhouderij

Het biologische wol dat Bedaffair verwerkt is afkomstig uit Frankrijk. Bedrijven aangesloten bij 'Gecontroleerde biologische dierhouderij' (kbT) volgen nauwkeurig de
richtlijnen voor ecologische landbouw.
 

Certificaten voor Bedaffair

Net als de natuurlatex heeft nu ook de wol certificaten verkregen voor de drie belangrijkste aspecten waar Bedaffair zich mee bezighoudt: mens, technologie en milieu. Dit betekent dat biodiversiteit behouden blijft en eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden centraal staan.
 

Uitrusten begint bij goed slapen

Heel veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit
chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit niet gunstig voor het milieu. Bedaffair biedt een gezond en mooi alternatief, tegen zeer voordelige prijzen omdat het bedrijf rechtstreeks uit fabriek levert. Met de ecologische natuurlatex matras kan de consument een bewuste keuze maken in het aanbod van matrassen en wordt voldaan aan de, steeds groter wordende, vraag naar verantwoord geproduceerde producten.
 


Over Bedaffair

Bedaffair is een zelfstandig Nederlands bedrijf met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland. Bedaffair is lekker slapen voor een mooiere toekomst. Twintig jaar geleden begonnen Arend en Marjolein Vaders met het ontwerpen en produceren van gerenommeerde Hollandse en nu ook Duitse, comfortabele en verantwoorde bedden, vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat kan anders. "We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen."

Bedaffair werkt samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair
comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad.

Consumenten kunnen online bestellen via de webwinkel of de ruime showroom van Bedaffair bezoeken op Amsterdam-IJburg bij Woon-warenhuis Design020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91.

Voor meer informatie: 020 3031179, www.bedaffair.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.