Gezocht: Bedrijven voor innovaties in houdbaarheid/kwaliteit (koel-)verse bio-producten

Bionext zoekt geïnteresseerde bedrijven voor innovaties in houdbaarheid en kwaliteit van (koel-)verse biologische producten. De Nederlandse overheid stelt geld beschikbaar voor publiek private samenwerkingen (PPS) en roept op voor 18 mei 2015 korte voorstellen in te dienen voor de Topsector Agri & Food.

Wageningen UR Food & Biobased Research werkt met de reguliere levensmiddelenindustrie in een PPS samen om, zonder toevoegingen, de houdbaarheid van koelverse producten te verlengen en de smaak en textuur van lang houdbare producten te verbeteren. De innovaties op dit vlak kunnen biologische ondernemers helpen om de houdbaarheid van hun producten en de kwaliteit op langere termijn te verbeteren. Bionext en Wageningen UR Food & Biobased Research zoeken bedrijven die interesse hebben om te verkennen of ontwikkelde en potentiële oplossingen geschikt zijn voor de biologische sector:

  • Welke technologieën zijn geschikt om de houdbaarheid van biologische koelverse producten te verlengen?
  • Hoe kunnen we de kwaliteit van langhoudbare producten verbeteren?
  • Wat is de impact van deze milde technologieën op de voor biologische producten belangrijke inhoudsstoffen?
  • Wat vindt de biologische consument van deze technologieën?

Met de beschikbare subsidie wordt capaciteit bij Wageningen UR vrij gemaakt om met bedrijven te komen tot vernieuwende kennis, die bedrijven zelf kunnen toepassen om hun doelstellingen te realiseren. Vereiste is dat de bedrijven eenzelfde bedrag beschikbaar maken, waarvan minimaal 50% een financiële bijdrage moet zijn. Hiervoor krijgen die bedrijven het recht op het gebruik van de gegenereerde kennis en invloed op de onderzoeksvragen.

Graag horen Bionext en Wageningen UR Food & Biobased Research voor 8 mei of u interesse heeft in participatie in deze samenwerking. Ook voor aanvullende informatie kunt u natuurlijk contact opnemen.

Contactgegevens: Bionext/VBP: Paulien Veerman, paulien@vbpbiologisch.nl, telefoonnummer 030 2339982 (Let op: Paulien is tot 7 mei met vakantie).

Wageningen UR Food & Biobased Research: Marjolein van der Glas, marjolein.vanderglas@wur.nl, telefoonnummer 0317 480471 of Ariette Matser ariette.matser@wur.nl, telefoonnummer 0317 480121.

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.