Eerste Choco Toms overhandigd

Sinds deze week is er een nieuwe biologische tomaat op de markt: Choco Tom. Ruud van Schie uit Ens is de eerste biologische teler in Nederland die dit chocoladebruine tomaatje teelt. Rein Burger, productmanager bij Nature & More, nam vorige week de eerste doos Choco Toms in ontvangst uit handen van Ruud.

De Choco Tom wordt aan de tros verkocht, omdat zijn unieke smaak zo het beste tot zijn recht komt. De tomaatjes zijn niet alleen zoet maar hebben ook een veelzijdig aroma. Bovendien is er een goede balans tussen sappigheid en vlezigheid.


Ruud van Schie overhandigt de eerste doos Choco Toms aan Rein Burger.

Volgens Ruud van Schie wordt de bijzondere smaak van zijn Choco Toms versterkt door de biologische teeltwijze. "Hoewel het langer duurt om tomaten in de grond te telen dan op substraat, hebben ze een intensere smaak en aroma." Jarenlange ervaring helpt natuurlijk ook. Samen met zijn vrouw Annelies teelt Ruud al sinds 1997 biologische tomaten en paprika's in de Noordoostpolder.Ruud is overigens niet alleen een kampioen in smaak, maar ook in duurzaamheid. Hij houdt de vruchtbaarheid van zijn grond op peil met compost en heeft in samenwerking met Wageningen UR zijn energieverbruik 20% verminderd. De eerste Choco Toms zijn inmiddels al op weg naar klanten in Duitsland en Nederland.

Voor meer informatie: www.natureandmore.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.