Ekoplaza De Bilt en Bilthoven gaan voor lokaal

Tholen - De twee Ekoplaza's in de gemeente De Bilt gaan meer en meer voor lokale producten. "We nemen steeds meer producten uit onze omgeving in het assortiment op. Van bedrijven die onze klanten al kennen of kunnen leren kennen, tijdens een fietstocht in het weekend bijvoorbeeld, maar ook op lammertjesknuffeldagen of op open dagen van de tuinderijen", vertelt Jan Peter Oosterloo.
 

Links Remeker kaas van Jersey koeien. Rechts het krijtbord met daarop meer informatie over de herkomst.

Voor de ondernemer is het van groot belang dat de klant weet waar het product vandaan komt: "Ik vind het heel belangrijk dat klanten bij ons terecht kunnen voor lekker en gezond eten, dat ook nog eens bij ze uit de buurt komt. Men kan bij ons in de winkel de boeren en telers de hand schudden, maar ook eenvoudig zelf langs gaan bij hun bedrijf." In de winkel wordt de lokale afkomst gecommuniceerd via attentiebordjes bij de groenten en A3-posters met foto's en verhalen over de producenten. "Ook hebben we stoepbordposters als er een proeverij of iets dergelijks is en staat uitleg over de herkomst op krijtborden."
 

Communicatie over de herkomst van de sla.

Jan Peter noemt een aantal lokale leveranciers: "De groente komt van 'n Groene kans of van 'Tuinderij Eykenstein' uit Maartensdijk. Het gaat om groente die 's ochtends wordt geplukt en dezelfde dag in de winkel ligt. De producten worden gebracht door Floor van Eden of Luuk Schouten. De kaas komt van beroemde kaasmakers uit de omgeving. "Deze kazen worden ambachtelijk gemaakt op de boerderijen zelf. 'Oude Adel' of 'Heerlijk gelegen', zijn heerlijke kazen van het beroemde landgoed Mariënwaerdt in de Betuwe. Verder hebben we de Remeker kaas van Jersey koeien van boerderij 'de Groote Voort' in Lunteren. En Harry van Wenum levert de vele soorten geitenkaas van 'De Stroese Dame' persoonlijk bij ons af."
 

Bart Pijnenburg met de appelen.

Hier houdt het niet op. De appelen en peren komen van 'Kavel 55'. "Dit is een boomgaard bij de Linge, ook in de Betuwe. Daarvandaan komt bio-teler Bart Pijnenburg twee keer per week persoonlijk de appelen van hem en enkele collega-telers brengen in de winkel." Ook de honing komt uit de eigen gemeente: "De honing van 'Imkerij Mellinde' uit Maartensdijk wordt persoonlijk afgegeven door Aart van der Linden."
 

Jan Peter Oosterloo.

Sinds kort kan men in de winkels ook terecht voor vlees van Jersey stieren, afkomstig van de Remeker boerderij en geweid in de omgeving van De Bilt. "Zo leveren niet alleen de Jersey koeien mooie kaas, maar leveren ook de stieren een waardevolle bijdrage. Ook dat vlees wordt door Jacob Beeker persoonlijk in de winkel bij ons geleverd."Hij geeft aan dat de winkels in De Bilt en Bilthoven in de afgelopen jaren een vaste waarde zijn geworden. "De twee winkels op de Hessenweg en Julianalaan zijn voor de inwoners van de gemeente De Bilt het adres om naar toe te gaan om biologisch eten te kopen."Naast lokale leveranciers werken ze bij beide winkels ook graag samen met scholen en andere bedrijven uit De Bilt. Jan Peter: "Zo is er onlangs voor de tweede keer een winkelsafari geweest waarbij kinderen van de Julianaschool op een avond aan hun ouders uitleg gaven over diverse producten in de winkel."
 
Voor meer informatie:
 
Jan Peter Oosterloo
Ekoplaza Bilthoven
Julianalaan 35
3722 GD Bilthoven
030 2258320
info@ekoplazabilthoven.nl
www.ekoplaza.nl
 
Arnoud van den Heuvel
Ekoplaza De Bilt
Hessenweg 127
3731 JG De Bilt
030 6377277
info@ekoplazadebilt.nl
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven