Eerste editie 5 juni in Groningen met als thema 'Melk'

Food Filmfestival on tour door Nederland

Na vier succesvolle edities in Amsterdam, viert het Food Filmfestival zijn eerste jubileum met een tour door Nederland. Vanaf juni strijkt het festival in vijf verschillende steden neer met een avondvullend programma van food, film en talks. De eerste editie vindt plaats op 5 juni in Het Paleis te Groningen.
 
Het festival heeft zichzelf getrakteerd op een nieuwe stijl, een nieuwe schrijfwijze en een nieuwe vorm: in plaats van een driedaags festival in Amsterdam wordt het een tour door Nederland. Maar het concept blijft in de kern hetzelfde: een gekoppelde programmering van de beste foodfilms, live talkshows en debatten, kunst en cultuur en natuurlijk de beste chefs en producenten. Daarmee maakt het festival op een speelse manier voedselonderwerpen letterlijk en figuurlijk behapbaar en verteerbaar. De programmering heeft tot doel mensen te doordringen van hun consumptie, maar tegelijkertijd te laten genieten van good, clean en fair food.
 

Youth Food Movement

Met de Youth Food Movement (YFM) als mede-organisator wordt tijdens iedere editie een belangrijk voedselthema geagendeerd, met een hoofdfilm en talkshow in combinatie met eten uit de regio. Achtereenvolgens worden de steden Groningen, Utrecht, Wageningen en Den Haag aangedaan, met een afsluitende editie in Amsterdam. YFM directeur Joszi Smeets vertelt over de enorme groei van de movement. "Sinds twee jaar is YFM niet meer alleen in Amsterdam, maar zijn er door heel Nederland regionale afdelingen opgestaan waar ontzettend veel nieuwe en gave energie te vinden is. Door Food Filmfestival On Tour worden zij nog meer op de kaart gezet en wordt het festival toegankelijker voor mensen buiten de hoofdstad", aldus Smeets.
 

Over de editie in Groningen

De eerste editie van Food Filmfestival On Tour is op 5 juni in Groningen. Het centrale thema van de dag is 'Melk'. Er wordt dieper ingegaan op het verdwijnen van het Europese melkquotum en de gevolgen daarvan voor de Nederlandse melksector. De hoofdfilm van deze editie is The Moo Man, een film over een Britse melkveehouder en de bijzondere band die hij met zijn kudde koeien heeft. Daarnaast is er een talkshow, zoals je die van het Food Filmfestival gewend bent, waarin het onderwerp verder wordt uitgediept. Er zal een expositie zijn van bijzondere melkprojecten van Nederlandse designers, lekker lokaal eten, workshops, proeverijen en nog veel meer!
 
Voor informatie over programma en tickets kijk op www.foodfilmfestival.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.