Sjalotten- en uienteler Gourmet heeft de primeur. De eerste gele en rode bio-uien
uit Egypte zijn namelijk vanaf deze week al beschikbaar. Het bedrijf heeft inmiddels vijftien jaar ervaring met eigen teelt en import vanuit Egypte. Via een joint venture met een lokale telersvereniging is Gourmet er in geslaagd enkele kwalitatieve verbeteringen toe te passen. Resultaat hiervan is onder meer de vervroegde oogst, de mooie dieprode kleur en Global Gap gecertificeerde uien.
Kwaliteit
Gourmet BV heeft het gehele traject - van grondkeuze tot transport - in Egypte in eigen hand om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. De uien worden onder geconditioneerde omstandigheden vervoerd. Temperatuurschommelingen worden daardoor vermeden. De uien worden in eigen huis geselecteerd en gesorteerd. Een zuivere maatsortering is daarmee gegarandeerd. Orders worden door Gourmet dagvers verpakt om naast de gewenste maatsortering ook een hoogstaande kwaliteit te kunnen waarborgen. De bio-uien zijn verkrijgbaar in iedere gewenste verpakking: staafjes, netjes, balen en bigbags.
Voor meer informatie
Gourmet BV
Tel: (0228) 517386
sales@gourmet.nl
www.gourmet.nl
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Als we stoppen met gifgebruik en kunstmest, dan zal er veel goeds gebeuren voor de boeren"
- "Basilicumolie, waar het allemaal mee begon, is nog altijd ons meest populaire product"
- QR-code neemt consument bij de hand in de wereld van specerijen
- PAN Nederland constateert meer bestrijdingsmiddelen in tuinplanten
- Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
nu ook in volledig composteerbare verpakkingen
Nieuwe oogst rode en gele bio-uien uit Egypte bij Gourmet
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-07-01 Demoveldbijeenkomsten robuuste aardappelrassen: 4, 11 en 20 juli
- 2022-06-30 "Leg biologische producten bij elkaar voor 60% meer omzet"
- 2022-06-29 Biologische blauwe bessenteelt plust in Peru
- 2022-06-29 "Voedseleducatie zou al moeten beginnen op het moment dat kinderen geboren worden"
- 2022-06-28 "Zimbabwe kan export biologische gewassen benutten"
- 2022-06-27 Patty Brard weggestuurd van bio-boerderij op Ibiza
- 2022-06-24 Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- 2022-06-24 Portfolio DSV TerraLife biologische groenbemestermengsels vernieuwd
- 2022-06-24 "Politieke druk overschaduwt wetenschappelijke basis nieuwe wetgeving koudebehandeling Zuid-Afrikaanse sinaasappelen"
- 2022-06-23 "Op deze korte termijn uitgesloten worden van de Europese biologische markt, doet pijn en brengt voortbestaan van onze telers in gevaar"
- 2022-06-21 Nautilus Organic en FruitMasters lanceren biologisch afzet- en kennisplatform BioMasters
- 2022-06-21 Pcfruit maakt specifieke gewasbeschermingslijsten voor erkende bio middelen
- 2022-06-20 "Goede vraag naar limes, maar volop uitdagingen om ze in Europa te krijgen"
- 2022-06-20 Veel belangstelling voor demonstratie cameraschoffel-systemen
- 2022-06-17 Overijssels versnellingsprogramma stimuleert teelt en afzet eiwitrijke gewassen
- 2022-06-17 Peruaanse export bio-bananen -20% in eerste kwartaal
- 2022-06-16 Eiwitboeren bundelen krachten voor betere positie in de keten
- 2022-06-16 "Door onderzoek en praktijkervaring wordt het steeds duidelijker hoe we strokenteeltsystemen optimaal kunnen inrichten"
- 2022-06-15 Zespri presenteert displayunits, verpakkingen en duurzaamheidsinitiatief tijdens Organic Produce Summit 2022
- 2022-06-15 Goed begin van de spinazieoogst ondanks wisselende weersomstandigheden