De Olmenhorst-boomgaard staat in bloei

Na een koude start van de lente doet de zon nu zijn best. De perenbomen op Landgoed de Olmenhorst bloeien al bijna (dinsdag 21 april). Volgende week verwachten ze een volop bloeiende perenboomgaard en ontluikende appelbloesem. Op Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek wordt al circa 130 jaar fruit geteeld. Vanaf 2005 doet het landgoed dit geheel biologisch. De boomgaarden beslaan ruim 18 hectare, waarin in totaal circa 40.000 appelbomen en bijna 10.000 perenbomen staan te bloeien dus.In de appelboomgaarden staan zowel traditionele rassen, zoals onder andere Goudreinette, Elstar en Jonagold, en relatief nieuwe rassen zoals Santana, Topaz, Dalinco en Rubinola.

In de perenboomgaarden zijn dat traditioneel onder andere de bekende rassen Conference en Doyené du Comice en relatief nieuw de kruising van eerder genoemden: de Concorde. In totaliteit staan er meer dan 20 verschillende soorten appels en peren in onze boomgaarden. Voor een groot deel zijn die soorten tijdens onze jaarlijkse zelfplukweken in september en oktober door het publiek te plukken. Iedereen is dan ook van harte welkom op het landgoed te komen wandelen en genieten van de bloemenpracht.

Het landgoed is, inclusief speeltuin, van zonsopgang tot zonsondergang vrij toegankelijk.

Zowel het Appelcafé met terras in een kas en buiten en de Landgoedwinkel zijn 7 dagen per week geopend.

Voor meer informatie: www.olmenhorst.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.