19.474 gecertificeerde bio-bedrijven

Amerikaanse overheid stimuleert biologische productie

De Amerikaanse regering zal dit jaar de productie van biologische gewassen en producten stimuleren om aan de groeiende vraag van de consument te voldoen en de agrarische inkomsten te verhogen. Dit meldde de Amerikaanse minister van Landbouw Tom Vilsack woensdag 15 april.

De groeiende vraag naar biologische producten is volgens Vilsack vooral goed voor kleinere familiebedrijven. De diversiteit en groei van de sector zijn goed voor Amerikaanse agrarische economie.

Volgens gegevens van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) zijn er momenteel 19.474 gecertificeerde biologische bedrijven in de Verenigde Staten en 27.814 over de hele wereld. Het aantal Amerikaanse gecertificeerde bio-bedrijven is in de afgelopen 12 maanden gestegen met meer dan 5 procent. De biologische verkoop steeg met 11,3 procent in 2014 tot bijna 40 miljard dollar (37 miljard euro).

De vraag naar biologische voeding - van groenten en fruit tot vlees en granen - is gestaag toegenomen in de afgelopen tien jaar. Consumenten maken zich steeds meer zorgen over genetisch gemodificeerde gewassen en het gebruik van chemicali├źn.

Consumenten willen een hogere prijs betalen voor gecertificeerde biologische voedingsmiddelen. Dit heeft het nog aantrekkelijker gemaakt voor de producenten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.