Nieuw boek Lisette Bossert

"Het eten moet heerlijk hebben gesmaakt in jaren 50-60"

Tholen - Donderdag 16 april is het nieuwe boek van Lisette Bossert uitgebracht: 'toen was koken heel gewoon'. "Voor dit boek tekende ik bijzondere gesprekken op die ik voerde over smaakherinneringen en de rol van lekker eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist", vertelt Lisette.

Lisette was tot eind 2013 gedurende 12,5 jaar chefkok van de biologische seizoenskeuken van kloosterhotel ZIN in Vught. Sinds 2014 runt ze haar eigen bedrijf Bossert Kookwerken. Met haar bedrijf heeft ze de volgende missie: duurzaam, gezond en lekker eten toegankelijk maken voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

Ze geeft aan dat ze als overtuigd biologisch kok altijd nieuwsgierig was naar de smaak van het eten in de jaren 50-60. "In die tijd gebruikte men nog geen pesticiden en van preventief hormoongebruik had nog geen boer gehoord. In mijn beleving moet het eten in die tijd heerlijk hebben gesmaakt."Het boek is vormgegeven in jaren 50-60 stijl. Op de website van uitgever Loopvis staat de volgende beschrijving van het boek:

Welke geuren en smaken doen schrijfster Miep Diekmann denken aan haar jeugd op de Antillen? Wat zijn volgens theatermaker Beppe Costa de overeenkomsten tussen koken en het maken van een voorstelling? En waar komt toch die fascinatie voor wild vandaan bij smaakprofessor Peter Klosse?

Voor 'Toen was koken heel gewoon' tekende chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist.

Consumentenprijs is 9,90 euro.

Klik hier
voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.