Nieuw boek Lisette Bossert
"Het eten moet heerlijk hebben gesmaakt in jaren 50-60"
Lisette was tot eind 2013 gedurende 12,5 jaar chefkok van de biologische seizoenskeuken van kloosterhotel ZIN in Vught. Sinds 2014 runt ze haar eigen bedrijf Bossert Kookwerken. Met haar bedrijf heeft ze de volgende missie: duurzaam, gezond en lekker eten toegankelijk maken voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.
Ze geeft aan dat ze als overtuigd biologisch kok altijd nieuwsgierig was naar de smaak van het eten in de jaren 50-60. "In die tijd gebruikte men nog geen pesticiden en van preventief hormoongebruik had nog geen boer gehoord. In mijn beleving moet het eten in die tijd heerlijk hebben gesmaakt."
Het boek is vormgegeven in jaren 50-60 stijl. Op de website van uitgever Loopvis staat de volgende beschrijving van het boek:
Welke geuren en smaken doen schrijfster Miep Diekmann denken aan haar jeugd op de Antillen? Wat zijn volgens theatermaker Beppe Costa de overeenkomsten tussen koken en het maken van een voorstelling? En waar komt toch die fascinatie voor wild vandaan bij smaakprofessor Peter Klosse?
Voor 'Toen was koken heel gewoon' tekende chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist.
Consumentenprijs is 9,90 euro.
Klik hier voor meer informatie.