Tholen - Donderdag 16 april is het nieuwe boek van Lisette Bossert uitgebracht: 'toen was koken heel gewoon'. "Voor dit boek tekende ik bijzondere gesprekken op die ik voerde over smaakherinneringen en de rol van lekker eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist", vertelt Lisette.
Lisette was tot eind 2013 gedurende 12,5 jaar chefkok van de biologische seizoenskeuken van kloosterhotel ZIN in Vught. Sinds 2014 runt ze haar eigen bedrijf Bossert Kookwerken. Met haar bedrijf heeft ze de volgende missie: duurzaam, gezond en lekker eten toegankelijk maken voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.
Ze geeft aan dat ze als overtuigd biologisch kok altijd nieuwsgierig was naar de smaak van het eten in de jaren 50-60. "In die tijd gebruikte men nog geen pesticiden en van preventief hormoongebruik had nog geen boer gehoord. In mijn beleving moet het eten in die tijd heerlijk hebben gesmaakt."
Het boek is vormgegeven in jaren 50-60 stijl. Op de website van uitgever Loopvis staat de volgende beschrijving van het boek:
Welke geuren en smaken doen schrijfster Miep Diekmann denken aan haar jeugd op de Antillen? Wat zijn volgens theatermaker Beppe Costa de overeenkomsten tussen koken en het maken van een voorstelling? En waar komt toch die fascinatie voor wild vandaan bij smaakprofessor Peter Klosse?
Voor 'Toen was koken heel gewoon' tekende chef-kok Lisette Bossert bijzondere gesprekken op die ze voerde over smaakherinneringen en de rol van (lekker) eten in het leven. Elk gesprek is voorzien van bijpassende recepten van gerechten met een nostalgisch uitgangspunt en een moderne twist.
Consumentenprijs is 9,90 euro.
Klik hier voor meer informatie.

Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Zoetwaterbassin campingeigenaar redmiddel voor Zeeuwse boeren
- "We hebben te maken met een groot aantal problemen, dat kan je niet met een luchtwasser of een emissie-arme vloer oplossen"
- Leverancier van kant-en-klare guacamole zoekt afnemers voor restvoorraad
- Natuurvoedingswinkel Puur! wordt Odin Heerde
- Kan kleinfruitteler bij gebrek aan bio-plantgoed zelf goed plantgoed vermeerderen?
Top 5 - afgelopen maand
- Lidl als eerste grote retailer met alle winkels biologisch gecertificeerd
- Fotoreportage zomereditie BIOFACH - de Nederlandse exposanten
- Poiesz koopt de tienduizend kilo biologische broccoli, bestemd voor de composthoop, van Friese teler
- Biohuis teleurgesteld over verkennend gesprek met kabinet over stikstof
- Sri Lanka verklaart zich failliet nadat het een jaar geleden de biologische teelt bij wet oplegde
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-08-10 "Londense reclamebeperking voor junkfood voorkomt bijna 100.000 gevallen van obesitas"
- 2022-08-08 De salades van SLA zijn nu via Crisp door heel Nederland verkrijgbaar
- 2022-07-21 Alpecin-Deceunick lanceert eigen voedingsapp met Foodmaker
- 2022-07-20 Grote inhaalslag voor de horeca dit jaar met verwachte volumegroei van 30% tot 35%
- 2022-07-19 Finalisten Gaia Green Awards 2022 zijn bekend
- 2022-07-01 Rock Werchter gaat voor lokaal lekkers met de Smaakfabriek
- 2022-06-29 Jubileumcongres EFMI over de foodtrends van gisteren, vandaag en morgen
- 2022-06-28 Nieuwe samenwerking GEPU en Rungis
- 2022-06-24 UMC Utrecht gaat voor gezonder voedingsaanbod
- 2022-06-21 Australische pubs overwegen om sla als bijgerecht optioneel te maken om verspilling tegen te gaan
- 2022-06-17 Eerste biologische bedrijfsrestaurant in Hamburg geopend
- 2022-06-17 Zwitserse samenwerking brengt biologische voeding in crèche, school en kantine
- 2022-06-10 Exki breidt cateringservice uit naar Antwerpen
- 2022-06-07 "Wij kennen alle boeren waar we inkopen"
- 2022-06-02 Ruim vijf miljoen maaltijden gered van verspilling in 2021
- 2022-06-02 CO2-Impact Tool moet assortiment in bedrijfsrestaurants verduurzamen
- 2022-06-01 Een Tweede Michelinster voor De Nieuwe Winkel
- 2022-05-24 Telers en chefs ontmoeten elkaar op de Rungis Food Fair
- 2022-05-23 Royal Spelt opent eigen bitterballen- en krokettenfabriek
- 2022-05-20 De Nieuwe Winkel verkozen tot Beste Biologische en Groenterestaurant