BoerPelleboer helpt om stadsboer te worden

Inwoners uit de omgeving van Zwolle die zelf stadsboer willen worden, kunnen dit doen op de stadsboerderij van BoerPelleboer. "We willen graag samen met u vorm geven aan de boerderij bij Stadshagen, aan de Hasselterdijk 43a - onderaan de Mastenbroeker brug. Zaterdag 25 april om 10:30 uur gaan we het 'startschot' geven voor dit initiatief", vertelt BoerPelleboer.Concreet betekent dit dat er in eerste instantie begonnen zal worden met de aanleg van een biologische zelfpluktuin. In deze tuin kunnen geïnteresseerden participeren/meehelpen. Voor de toekomst zijn nog meer vernieuwende ideeën en mogelijkheden (onder andere uw eigen 'smultuin' beheren, adopteer een koe, of u mag uw eigen idee aanbrengen bij BoerPelleboer). Kortom; zelf een 'Stadsboer' worden.

Met de 'Stadsboerderij' hoopt BoerPelleboer bewoners uit de omgeving een beeld te geven hoe alles in de natuur groeit & bloeit en hoe lekker biologische groenten vers van 'eigen' land zijn. Jong&oud mogen meebeleven van het boerenleven.
Een ieder zal zich er zo van bewust worden hoe belangrijk gezond, puur & eerlijk voedsel smaakt en hoe het tot stand komt.BoerPelleboer is een biologische natuurboerderij in de Mastenbroeker polder. "Onze koeien lopen zoveel mogelijk in de wei en bepalen zelf wanneer ze gemolken worden. Ook bepalen ze zelf wanneer ze gaan flirten met één van onze eigen stieren. Zo is het voor ons altijd een verrassing wanneer er weer een kalfje geboren wordt", aldus BoerPelleboer.Mastenbroek is de oudste polder in Nederland en is de achtertuin van Stadshagen. Samen met Vogelbescherming Nederland lanceerde BoerPelleboer de 'Red de Rijke Weide kaas'. Van elke verkochte kilo kaas gaat er 1 euro naar de Vogelbescherming en dit zetten ze bij BoerPelleBoer in voor extra biodiversiteit op het bedrijf. "Zo geven we ook stukjes van onze weilanden aan de weidevogels. Op deze stukken kunnen de weidevogels dan rustig broeden en leven. Primeur is ons eigen biologische vlees. Echt natuurvlees van runderen die een goed leven hebben gehad op natuur gronden, ook hier in 'uw' achtertuin van Stadshagen. Op deze dag is de Red de Rijke Weide Kaas én is het biologisch Natuurvlees van onze eigen koeien tevens verkrijgbaar."

Locatie: Hasselterdijk 43a Zwolle - direct naast de Mastenbroekerbrug bij Stadshagen).

Voor meer informatie: www.BoerPelleboer.nl en www.polderzichtmastenbroek.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.